Rico Engelbarts
09/08/2018 16:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2018 16:40

Licht herstel Bitcoin, na verlies van 14% in twee dagen tijd

Nieuws
licht_herstel_bitcoin_na_verlies_van_14_procent_in_twee_dagen

In de afgelopen 24 uur is de cryptomarkt enigszins hersteld van de sell-off die plaatsvond nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) had aangekondigd haar beslissing over het wel of niet goedkeuren van een voorgestelde Bitcoin-ETF uit te stellen tot 30 september.
De Bitcoin-prijs ligt op het moment van schrijven min of meer op hetzelfde niveau als 24 uur geleden (rond de $6.450). Waar het woensdagavond in een uur tijd $250 aan waarde verloor, steeg Bitcoin (BTC) donderdagmiddag tussen 15:00 uur en 16:00 uur weer met datzelfde bedrag.
Tokens zoals Ripple (XRP) en Litecoin (LTC), die op woensdag 8 augustus beide hun jaarlijkse dieptepunt bereikten, volgden op 9 augustus een vergelijkbare beweging met die van BTC.
Van 7 tot 8 augustus verloor de cryptomarkt bijna $31 miljard aan marktwaarde, binnen een periode van 48 uur. De Bitcoin-prijs kelderde met 14%, van $7.200 naar $6.150, terwijl andere belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash (BCH) en Ether (ETH) nog grotere verliezen boekten.
Vaak hebben de grotere cryptocurrencies na een flinke prijsdaling de neiging om corrigerende rally’s te registreren, waardoor de verliezen van de voorgaande dagen onmiddellijk gedekt worden. Op 9 augustus registreerde de corrigerende rally van Bitcoin echter slechts 3%, waardoor de verliezen van de afgelopen dagen niet goed gemaakt konden worden.
Hoewel het volume van Bitcoin, Ether en andere grote cryptocurrencies met meer dan 10% is toegenomen, is het volume van Tether (USDT), de meest verhandelde stablecoin, ook met meer dan 20% gestegen. Vaak duidt een piek in het volume van Tether, een stablecoin waarvan de waarde wordt afgedekt naar die van de Amerikaanse dollar, op extreme volatiliteit in de cryptomarkt en de verplaatsing van grote cryptocurrencies naar fiat-valuta uit zorgen dat de markt zal blijven dalen op de korte termijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie