Timo Bult Timo Bult
16/03/2019 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2019 10:44

Marktupdate: Bitcoin (BTC) doorbreekt de $4.000 en altcoins maken enorme stijging door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
marktupdate_bitcoin_BTC_breekt_door_de_4000_dollar_altcoins_maken_stijging_mee

Zowel bitcoin (BTC) als de rest van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie laten groene cijfers zien. Bitcoin staat op moment van schrijven 3,42% in de plus, maar opvallend is dat bitcoin cash (BCH) een stijging van maar liefst 17,8% laat zien.
Voor bitcoin cash was de afgelopen week dankzij een stapsgewijze stijging in de afgelopen drie dagen positief. Afgelopen nacht maakte de altcoin echter onverwachts een enorme stijging door. Terwijl je rond 1 uur ‘s nachts nog ongeveer $144 voor 1 BCH kreeg, was dat twee uur later $160.
Andere altcoins die het sinds afgelopen nacht goed doen zijn litecoin (LTC) en ethereum (ETH), die respectievelijk 8,5% en 6,6% stegen. Gezien de positieve cijfers van vrijwel de gehele top 100 cryptocurrencies is de marktkapitalisatie van de crypto-markt enorm toegenomen. Het gaat om een stijging van ongeveer $6 miljard, echter neemt de dominantie van bitcoin binnen deze markt langzaam maar zeker af.
De dominantie van bitcoin geeft aan welk aandeel de marktkapitalisatie van BTC heeft in de totale marktkapitalisatie. Aangezien bitcoin de grootste cryptocurrency is, en dat altijd al is geweest, is dit cijfer altijd hoog geweest. Tijdens de crypto-gekte in 2017 was de dominantie van bitcoin bijvoorbeeld nog 85%, een jaar later was daar nog maar 36% van over. Sindsdien is de dominantie van bitcoin iets groter geworden maar sinds afgelopen drie maanden zien we toch een lichte daling. Dit houdt in dat altcoins het goed doen ten opzichte van bitcoin.
En wie denkt dat het behalen van enorme winsten door in kleine altcoins te investeren niet meer mogelijk is, heeft het mis. Crypto.com’s CRO-token nam in minder dan een week tijd met maar liefst 500% toe in waarde. Het dagelijks volume van de altcoin sprong van $5 miljoen naar $55 miljoen, waardoor de waarde van het token van $0,02 naar $0,12 steeg.
Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 3,4% gestegen en is daarmee op moment van schrijven  $4.066 waard. Dat bitcoin door het prijsniveau van $4.000 wist te breken is zeer positief nieuws. Die grens werd namelijk door veel analisten als een psychologische grens gezien. Tijdens een interview zei Tom Lee nog dat het noodzakelijk is voor bitcoin om boven die $4.000 uit te komen om uiteindelijk weer in een bullmarkt terecht te kunnen komen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie