Timo Bult Timo Bult
16/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2019 06:00

Bitcoin bull Tom Lee: “Bitcoin tegen augustus mogelijk weer in bullmarkt”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_bull_tom_lee_bitcoin_tegen_augustus_mogelijk_weer_in_bullmarkt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Thomas Lee, bekend als een van de oprichters van Fundstrat Global Advisors en een échte bitcoin bull, verwacht dat bitcoin (BTC) tegen augustus weer in een bullmarkt zal zitten. Hij doet deze voorspelling op basis van een belangrijke technische indicator; de 200-day moving average.
Lee doet wel vaker voorspellingen voor de lange termijn. Zo zei hij eerder dat bitcoin tegen 2022 wel eens $250.000 waard kan gaan zijn. Echter zei hij in december te stoppen met het doen van dergelijke uitspraken.
Tijdens een TV-interview met CNBC kon Lee het toch niet laten. Hij zei “een belangrijke indicator om in de gaten te houden is de 200-day moving average”. Op basis daarvan zei hij vervolgens:

“Als bitcoin hoger weet te komen dan $4000, zal het zijn 200-day [moving average] tegen augustus doorkruisen, dus ik denk dat het vijf tot zes maanden zal duren voordat bitcoin vanuit technisch aspect weer in een bullmarkt zal zitten.”

Volgens Lee moet bitcoin vooral herstellen van de klap die de cryptocurrency kreeg als gevolg van de Bitcoin Cash (BCH) hard fork. Deze gebeurtenis zou het vertrouwen van investeerders ernstig hebben geschaad, aldus Lee:

Ik denk dat de schade die op dit moment nog moet worden gerepareerd, de daling van $6.000 naar $3.100 is. Ik denk dat dit [de BCH hard fork] het vertrouwen van beleggers en de dynamiek rond de markt echt heeft ondermijnd.

Op moment van schrijven handelt bitcoin met een waarde van $3.989,60 vlakbij die belangrijke grens van $4.000. Het is volgens Lee cruciaal dat bitcoin uiteindelijk boven deze psychologische grens uit weet te komen. De komende dagen zal blijken of dit gaat lukken, en of de voorspelling van Lee daarmee tenminste een klein beetje substantie heeft.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie