Timo Bult Timo Bult
08/03/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2019 10:45

Bitcoin op weg naar de psychologische grens van $4.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_op_weg_naar_de_psychologische_grens_van_4000_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft sinds de dip op 4 maart aardig wat terrein terug gewonnen. Na de sterke stijging op 5 maart is de koers in een kleine uptrend terechtgekomen. De koers is nu echter op een punt aangekomen waar het moeite lijkt te hebben om verder door te stijgen.
Op moment van schrijven is bitcoin $3.918,43 waard en is de cryptocurrency de afgelopen 24 uur nauwelijks (+0,21%) gestegen. Het prijsniveau waar bitcoin nu moeite mee lijkt te hebben ligt op ongeveer $3.940 waar het twee keer vanaf is geketst in de afgelopen twee dagen.
Sinds bitcoins herstel van de dip op 4 en 5 maart is de koers langzaam maar zeker omhoog gekropen. Nu de koers een resistance treft rond de $3.940 begint bitcoin nu een zogenaamd symmetrical triangle te vormen, waar de highs lager beginnen te worden, maar de lows in dit geval nog wel steeds hoger. Hierdoor worden de prijsswings steeds kleiner met de verwachting dat de koers op enig moment uitbreekt. Dit kan naar boven of naar beneden zijn.
Gezien de lichte uptrend de afgelopen dagen is de kans iets groter dat de koers naar boven uitbreekt. Op dit moment ligt de psychologische grens op $4.000. Lukt het bitcoin deze grens te doorbreken dan is het volgende obstakel de 2019 high van $4.188,40.  
Breekt de koers uit naar beneden dan is de volgende belangrijke support $3.686. Breekt de koers ook door deze support heen dan is het volgende punt om in de gaten te houden het prijsniveau op $3.463.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie