Ivo Melchers Ivo Melchers
07/03/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2023 14:30

Mastercard en crypto exchange Bybit maken BTC en ETH betalingen mogelijk

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: denys999 / Shutterstock.com

Bybit, de derde grootste crypto exchange ter wereld, heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat het in samenwerking met betalingsprovider Mastercard een debitkaart gaat lanceren die gebruikers in staat stelt om met crypto te betalen. Deze debitkaart zal beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De service begint met de lancering van een gratis virtuele kaart voor online aankopen, terwijl fysieke betaalpassen naar verwachting in april 2023 beschikbaar zullen zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin en ethereum betalingen

De service werkt met bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC) en Ripple (XRP). Mogelijk worden er in de toekomst nog meer cryptovaluta ondersteund. Betalingen zetten de saldi van deze cryptocurrencies automatisch om in euro’s of ponden, afhankelijk van het land waar de gebruiker woont.

Gebruikers kunnen gemakkelijk overstappen van de crypto-wereld naar de fiat-wereld door met deze kaart aankopen te doen of geld op te nemen bij geldautomaten. De kaarten worden uitgegeven door Moorwand, de in Londen gevestigde aanbieder van betalingsoplossingen.

Christian Ray, Senior Vice President crypto en fintech toepassingen bij Mastercard Europa zei het volgende over deze nieuwe lancering:

‘’Mastercard stelt klanten, verkopers en bedrijven in staat om digitale waarde – traditioneel of cryptovaluta – te verplaatsen zoals ze willen, met het vertrouwen dat ze dit veilig doen. Met dit soort lanceringen zijn we verheugd om te blijven innoveren in betalingen door digitale activa toegankelijker te maken in het hele ecosysteem.’’

De lancering van Bybit’s virtuele en fysieke debitkaart komt dagen nadat de in Dubai gevestigde cryptobeurs aankondigde dat het bankoverschrijvingen in Amerikaanse dollars zou stopzetten. De opschorting van stortingen en opnames van dollars werd door een van zijn verwerkingspartners vastgezet op ‘’servicestoringen’’.

Advertentie

Crypto plannen stil gelegd?

Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat Visa en Mastercard volgens anonieme bronnen de lancering van bepaalde crypto-gerelateerde producten uitstelt. Naar verluidt zouden ze beiden wachten op betere marktomstandigheden. Echter is het belangrijk om te vermelden dat de koers van deze betalingsgiganten met het oog op de crypto-industrie in stand zal blijven.

Heb je nog geen account bij ByBit, maak dan een account via Crypto Insiders. Als je $100 stort, krijg je $20 gratis!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie