Ivo Melchers Ivo Melchers
07/03/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2023 14:30

Mastercard en crypto exchange Bybit maken BTC en ETH betalingen mogelijk

Nieuws

Foto: denys999 / Shutterstock.com

Bybit, de derde grootste crypto exchange ter wereld, heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat het in samenwerking met betalingsprovider Mastercard een debitkaart gaat lanceren die gebruikers in staat stelt om met crypto te betalen. Deze debitkaart zal beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De service begint met de lancering van een gratis virtuele kaart voor online aankopen, terwijl fysieke betaalpassen naar verwachting in april 2023 beschikbaar zullen zijn.

Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers

Bitcoin en ethereum betalingen

De service werkt met bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC) en Ripple (XRP). Mogelijk worden er in de toekomst nog meer cryptovaluta ondersteund. Betalingen zetten de saldi van deze cryptocurrencies automatisch om in euro’s of ponden, afhankelijk van het land waar de gebruiker woont.

Gebruikers kunnen gemakkelijk overstappen van de crypto-wereld naar de fiat-wereld door met deze kaart aankopen te doen of geld op te nemen bij geldautomaten. De kaarten worden uitgegeven door Moorwand, de in Londen gevestigde aanbieder van betalingsoplossingen.

Christian Ray, Senior Vice President crypto en fintech toepassingen bij Mastercard Europa zei het volgende over deze nieuwe lancering:

‘’Mastercard stelt klanten, verkopers en bedrijven in staat om digitale waarde – traditioneel of cryptovaluta – te verplaatsen zoals ze willen, met het vertrouwen dat ze dit veilig doen. Met dit soort lanceringen zijn we verheugd om te blijven innoveren in betalingen door digitale activa toegankelijker te maken in het hele ecosysteem.’’

De lancering van Bybit’s virtuele en fysieke debitkaart komt dagen nadat de in Dubai gevestigde cryptobeurs aankondigde dat het bankoverschrijvingen in Amerikaanse dollars zou stopzetten. De opschorting van stortingen en opnames van dollars werd door een van zijn verwerkingspartners vastgezet op ‘’servicestoringen’’.

Advertentie

Crypto plannen stil gelegd?

Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat Visa en Mastercard volgens anonieme bronnen de lancering van bepaalde crypto-gerelateerde producten uitstelt. Naar verluidt zouden ze beiden wachten op betere marktomstandigheden. Echter is het belangrijk om te vermelden dat de koers van deze betalingsgiganten met het oog op de crypto-industrie in stand zal blijven.

Heb je nog geen account bij ByBit, maak dan een account via Crypto Insiders. Als je $100 stort, krijg je $20 gratis!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie