Timo Bult Timo Bult
28/02/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2023 19:01

Visa en Mastercard zetten hun crypto plannen tijdelijk stil

Nieuws
Visa y Mastercard aparcan temporalmente sus planes sobre criptomonedas

Foto: nikkimeel / Shutterstock.com

Volgens Reuters hebben Visa en Mastercard besloten om plannen voor nieuwe partnerschappen met cryptobedrijven op te schorten, na een reeks faillissementen. De faillissementen van grote spelers zoals FTX en BlockFi hebben geleid tot een verhoogde regelgevingsdruk  en hebben beide betalingsgiganten ertoe aangezet de lancering van bepaalde crypto-gerelateerde producten en diensten uit te stellen. Bovendien zou het vertrouwen in de industrie beschadigd zijn, aldus anonieme bronnen aan Reuters.

Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht

Betalingsgiganten veranderen crypto-strategie niet

De twee stellen volgens anonieme bronnen de lancering van bepaalde producten uit. Naar verluidt zouden zij wachten op betere marktomstandigheden. Desalniettemin veranderen Visa en Mastercard hun koers met het oog op de crypto-industrie niet. Zo meldt een woordvoerder van Visa aan Reuters:

“Hoewel de recente spraakmakende mislukkingen in de cryptosector zorgwekkend zijn, veranderen ze niets aan onze algemene strategie en focus.”

Ook Mastercard zou zich blijven richten op de “onderliggende blockchaintechnologie” en hoe deze kan worden toegepast om efficiëntere betalingssystemen te bouwen.

Visa en Mastercard komen vaak in het crypto nieuws

De afgelopen tijd waren Mastercard en Visa vaak in het crypto nieuws te zien. De twee gingen namelijk steeds meer samenwerkingen aan met verschillende projecten en zetten hiermee voet aan wal in cryptoland. Door het toenemende aantal samenwerkingen vergrootten zij hun voetafdruk in de opkomende sector steeds verder. Nu wordt er dus aan de rem getrokken.

Zoals eerder te lezen lanceerde Mastercard in samenwerking met Binance een betaalkaart in Brazilië. Daarmee kunnen gebruikers met crypto betalen bij winkels die Mastercard accepteren. Nog recenter was het nieuws dat Mastercard de samenwerking is aangegaan met Immersve voor tevens een crypto-betaalkaart.

Eerder deze maand was daarnaast te lezen dat Visa ook stappen zet in de cryptowereld. Het bedrijf gaf aan te willen testen hoe het stablecoins kan inzetten voor het afwikkelen van betalingen. Het zou hierbij specifiek kijken naar USD Coin (USDC) op Ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon