Ivo Melchers Ivo Melchers
31/01/2023 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 09:01

Binance en Mastercard lanceren crypto-betaalpas in Brazilië

Nieuws
Binance.US lucha por encontrar un nuevo banco

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

’s Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft in augustus 2022 in samenwerking met Mastercard een crypto-betaalpas uitgebracht in Argentinië. Inmiddels hebben de twee toonaangevende bedrijven aangekondigd dat Brazilië het volgende land zal zijn waar de Binance Card gelanceerd zal worden.

https://twitter.com/binance/status/1620081827221487616

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance Card

Met deze lancering kunnen alle nieuwe en bestaande Binance-gebruikers met een geldig Braziliaans identiteitsbewijs aankopen doen en rekeningen betalen met cryptovaluta. In totaal worden er veertien verschillende cryptocurrencies ondersteund, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Cardano (ADA), Ripple (XRP) en BNB (BNB). De kaart is te gebruiken bij meer dan 90 miljoen bedrijven die Mastercard-kaarten ondersteunen.

Gebruikers kunnen genieten van een naadloze transactie waarbij hun crypto in realtime zal worden omgezet in fiat-valuta op het moment van een transactie. Het biedt gebruikers de vrijheid om zelf hun Binance Card te beheren via het dashboard op de Binance app en/of op de website van de crypto exchange. Gebruikers kunnen daarnaast ook hun transactiegeschiedenis hier bekijken en toegang krijgen tot klantenondersteuning.

Ook kunnen gebruikers tot wel 8% verdienen in crypto-cashbacks en de commissies die je normaliter bij geldautomaten zou krijgen dalen naar nul bij gebruik van de Binance Card.

Uit de Mastercard New Payments Index 2022, een wereldwijd onderzoek onder meer dan 35.000 respondenten, bleek dat Brazilië een van de topmarkten is op het gebied van crypto-interesse over de hele-wereld: 49% van de Braziliaanse consumenten heeft in het afgelopen jaar ten minste één crypto-gerelateerde activiteit gedaan in vergelijking tot het wereldwijde gemiddelde van 41%.

Advertentie

Bitcoin een legaal betaalmiddel

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Brazilië crypto heeft gelegaliseerd als betaalmiddel voor goederen en diensten. Hiermee is het dus legaal om met bijvoorbeeld bitcoin te betalen, maar dit maakt het geen wettig betaalmiddel zoals bij El Salvador. Er wordt van een wettig betaalmiddel gesproken wanneer een vorm van geld gestandaardiseerd is voor betalingen door burgers. Een betaalmiddel waarvan de overheid het bredere gebruik in de maatschappij kan afdwingen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie