Ivo Melchers Ivo Melchers
22/02/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 12:00

Deze nieuwe Mastercard samenwerking maakt crypto betalingen mogelijk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Esta nueva asociación de Mastercard permite realizar pagos con cryptos

Foto: Shutterstock/Che Media

Betalingsprovider Mastercard is een nieuwe samenwerking aangegaan met Immersve, een Web3 betalingsprotocol, waarmee gebruikers kunnen betalen met crypto in de digitale, fysieke en metaverse wereld.

Uniswap overtreft nu Bitcoin in inkomsten door ongekende groei
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto betalingen waar Mastercard wordt geaccepteerd

De nieuwe samenwerking maakt gebruik van gedecentraliseerde protocollen om crypto-transacties te voltooien op verkooppunten die Mastercard-betalingen accepteren. Gebruikers kunnen hun bestaande wallets gebruiken om cryptobetalingen te verrichten zonder afhankelijk te zijn van een derde partij voor onderpand. In plaats daarvan zal Immersve zijn gebruikers in staat stellen USD Coin (USDC), een door Circle uitgegeven stablecoin dat is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, te gebruiken voor alle aankopen.

USDC zal worden omgezet in fiat en worden gebruikt om transacties op het netwerk van Mastercard af te ronden.

Gebruikers hebben toegang tot de functie via populaire web3-wallets en kunnen hun private keys gebruiken om betalingen goed te keuren. De CEO van Immersve, Jerome Faury, zei het volgende over deze nieuwe samenwerking met Mastercard:

‘’Samenwerken met een bekend en vertrouwd merk als Mastercard is een grote stap in de richting van de algemene acceptatie van Web3-wallets.’’

Web3-wallets en gedecentraliseerde financiële protocollen kunnen geïntegreerd worden in de API’s van Immersve en smart contracts om overal transacties uit te voeren waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Advertentie

Crypto-betaalpas in Argentinië en Brazilië

Ongeveer een maand geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat Mastercard in samenwerking met ’s werelds grootste cryptobeurs Binance een crypto-betaalpas had uitgebracht in Brazilië. Met de lancering van deze ‘Binance Card’ kunnen alle Binance-gebruikers met een geldig Braziliaans identiteitsbewijs aankopen doen en rekeningen betalen met cryptovaluta. In totaal worden er veertien verschillende cryptocurrencies ondersteund, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Ripple (XRP).

In augustus 2022 werd de samenwerking met Binance in gang gezet en werd de Binance Card in eerste instantie toegankelijk voor iedereen in Argentinië.

Met gebruik van deze crypto-betaalpas zal de crypto, net als bij de samenwerking met Immersve, in realtime worden omgezet naar fiatvaluta op het moment van een transactie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie