Thom Derks Thom Derks
06/02/2023 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2023 18:35

Betaalgigant Visa wil zich op stablecoins storten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto plannen van Visa blijven intact ondanks geruchten

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De betaalgigant Visa wil zich op stablecoins storten. Visa is daarnaast ook van plan om zijn klanten de mogelijkheid te geven om digitale assets om te zetten in fiatgeld op zijn platform. Dit blijkt uit een presentatie van het hoofd van de crypto-afdeling van Visa tijdens de Starkware Sessions 2023.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Betalingen accepteren

“We zijn aan het testen in hoeverre we settlement betalingen van stablecoin-uitgevers in USDC kunnen accepteren op Ethereum en ook kunnen uitbetalen in USDC op Ethereum. Het gaat hierbij in eerste instantie dus om grotere betalingen,” aldus Cuy Sheffield tijdens het evenement.

Volgens de bestuurder van Visa investeert het betaalbedrijf momenteel in de afwikkeling van cryptomunten en fiatmunten. “Het is één van de gebieden waar we spiergeheugen in willen opbouwen. Het moet mogelijk zijn om op de traditionele manier digitale assets om te wisselen voor traditionele dollars,” aldus Sheffield.

De betaalgigant probeert ook blockchain technologie te gebruiken voor zijn bestaande netwerken, maar tot dusver lopen alle afwikkelingen nog steeds via het Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) systeem.

Advertentie

De beperkingen van SWIFT

Op dit moment draait het netwerk van Visa dus vooral op het SWIFT-systeem. “We zitten momenteel volledig op SWIFT, dus we kunnen vanwege de beperkingen in dat netwerk niet zoveel transacties doen als we zouden willen. Om die reden experimenteren we met andere technologieën,” aldus Sheffield.

Ook de CEO van Visa, Al Kelly, is optimistisch over het gebruik van stablecoins. “Stablecoins en central bank digital currencies hebben de potentie om een significante rol te spelen in de betaalwereld en er lopen momenteel een aantal initiatieven,” aldus Kelly.

“We denken veel na over manieren om de waarde die momenteel leeft op de traditionele betaalrails over te zetten op blockchain technologie. […] Wij zien grote mogelijkheden op dat gebied,” zo spreekt een optimistische Sheffield tijdens de Starkware Sessions 2023.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie