Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 07:04

Matrix acteur Keanu Reeves heeft crypto, vindt NFT niks

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Matrix acteur Keanu Reeves heeft crypto, vindt NFT niks

De wereldberoemde acteur Keanu Reeves, binnenkort te zien in de nieuwe Matrix film, bezit ook cryptocurrency. Dat onthulde de acteur afgelopen weekend tijdens een interview met Alex Heath van The Verge.

Heath vroeg aan Reeves, alsmede aan co-ster Carrie-Anne Moss, of zij crypto bezitten. Reeves vertelt dat een vriend van hem een tijdje terug “wat” crypto voor hem kocht. Hij onthult echter niet welke crypto, zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH), dat zijn.

Heath vraagt vervolgens aan Reeves of hij ooit iets met de crypto heeft gedaan. Reeves antwoordt dat hij er nooit iets mee heeft hoeven doen; het stijgt namelijk vanzelf in waarde. Heath meldt dat dit “HODL” wordt genoemd in de crypto-wereld.

HODL was ooit een verschrijving van hold, oftewel vasthouden. De meme is inmiddels al 8 jaar oud maar is nog steeds populair in de crypto wereld. Reeves, duidelijk onbekend met de term, zegt vervolgens:

“Ja, ik heb een beetje HODL.”

Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Reeves niet zo enthousiast over NFT

Heath vraagt daarna of de filmsterren de non-fungible tokens (NFT) hebben gezien voor de nieuwe Matrix Resurrections film. De website viel tijdens de verkoop van de NFT’s uit omdat maar liefst 300.000 mensen in de rij stonden om ze te kopen. Mediaconglomeraat Warner Bross lanceerde 100.000 ‘NFT avatars,’ gebaseerd op nieuwe de film, die $50 per stuk kostte.

Reeves is echter blijkbaar niet zo onder de indruk van NFT en lijkt het minder serieus te nemen dan de interviewer. Heath zegt dat NFT’s niet gekopieerd kunnen worden, waarop Reeves met spot antwoordt dat ze alsnog gemakkelijk te reproduceren zijn en moet vervolgens lachen. Het interview is hieronder te bekijken:

Met alle hype omtrent de nieuwe Matrix film, lijkt het alsof we weer terug in 1999 zijn. Matrix Resurrections verschijnt vanaf 22 december in de bioscoop. Afgelopen week verscheen ook een indrukwekkende ‘Unreal Engine 5 tech demo’ op de Playstation 5 en Xbox Series S en X, genaamd The Matrix Awakens.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie