Roy van Krieken Roy van Krieken
10/10/2022 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2022 15:01

Meer dan 12.000 Braziliaanse bedrijven hebben crypto in bezit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Meer dan 12.000 Braziliaanse bedrijven hebben crypto in bezit

Foto: Marcelo Mollaretti/Shutterstock

Het lijkt erop dat de adoptie van cryptocurrencies in Brazilië nog altijd op volle toeren draait. Volgens lokale media hebben namelijk meer dan 12.000 bedrijven al cryptocurrencies in het bezit. Vooral bitcoin (BTC) en de stablecoin USDT zijn populair onder bedrijven in Brazilie.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bedrijven kopen crypto

De belastingdienst van het Zuid-Amerikaanse land kwam onlangs met nieuwe cijfers wat betreft de populariteit van cryptocurrencies. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat 12.053 verschillende bedrijven aan de belastingdienst hebben aangegeven in het bezit te zijn van cryptovaluta in augustus van dit jaar.

Dat is 6,1% hoger dan de maand daarvoor. In juli hadden nog slechts 11.360 Braziliaanse bedrijven één of meer cryptomunten op de balans staan. Wel laat de data van de Braziliaanse belastingdienst zien dat de totale waarde die werd aangegeven fors is gedaald van zo’n $3,4 miljard tot $2,1 miljard. Dat kan natuurlijk verklaard worden door de huidige staat van de markt en de dalende BTC koers.

USDT was onder de bedrijven in Brazilië verantwoordelijk voor de meeste waardetransacties, met meer dan $1,42 miljard verplaatst over bijna 80.000 transacties in augustus. Gemiddeld ongeveer $17.500 per transactie.

De totale waarde van bitcoin-transacties was een stuk lager, maar er werden wel aanzienlijk meer transacties met bitcoin gedaan. Zo’n 2,1 miljoen om precies te zijn tegen een gemiddelde waarde van $130 per transactie. In totaal komt dat dus neer op een handelsvolume van $270 miljoen.

Adoptie van cryptocurrencies zoals bitcoin

Deze data laat duidelijk zien dat het bedrijfsleven in Brazilië steeds meer bereid is om in cryptovaluta te investeren en zelfs om dergelijke munten te gebruiken bij transacties. Ondanks de razende bearmarkt en grote onrust was er zelfs een aanzienlijke stijging zichtbaar in augustus ten opzichte van juli.

Het vertrouwen van de Braziliaanse bevolking in de crypto markt blijft ook verrassend hoog. Bitstamp voerde onlangs een onderzoek uit waarin zij concludeerden dat 77% van de bevolking vertrouwen hebben in digitale activa.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie