Roy van Krieken Roy van Krieken
22/01/2022 13:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 13:40

Michael Saylor verklaart waarom de bitcoin koers blijft dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt 5% na afwijzing $25.000, hash rate bereikt nieuw record

Foto: Elnur/Shutterstock

De CEO van MicroStrategy en een bekende bitcoin (BTC) bull, Michael Saylor, liet zich in een recent interview met Bloomberg uit over de huidige staat van de crypto-markten. Volgens Saylor zijn er een aantal belangrijke factoren op te merken die bijdragen aan de recente neerwaartse prijsdruk en de enorme volatiliteit van de crypto-markten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Michael Saylor

Saylor noemt twee zaken die volgens hem bijdragen aan een verminderd vertrouwen bij investeerders en de hoge volatiliteit. Allereerst is dat de onzekerheid wat betreft mogelijke regulatie van de crypto industrie. Vooral regulatie over de stablecoin sector en de vraag of deze cryptomunten gezien kunnen worden als securities, ofwel effecten, zorgt voor een onzekere situatie.

“Ik denk dat er hier een heleboel dynamiek is. Als je kijkt naar het hele crypto-ecosysteem heb je een heleboel regelgevingsonzekerheid, vooral regelgevingsonzekerheid rond stablecoins en crypto-tokens en de vraag of ze effecten zijn of niet. En dat creëert een beetje onrust.”

Ook het feit dat er op grote schaal gehandeld wordt met het gebruik van leverage, ofwel een hefboom, zorgt volgens Saylor ervoor dat de volatiliteit van de crypto-markten problematisch hoog kan zijn.

“Je hebt een hoop hefboomwerking offshore. Je hebt veel crypto beurzen die kunnen handelen met een hefboom tot 20x. En die crypto beurzen hebben veel, veel tokens die cross-collateralized zijn. Tussen hen en de decentralized finance (DeFi) beurzen, kun je veel hoger dan 20x leverage krijgen. Dus dat is de tweede bron van volatiliteit.”

Buy the dip?

Michael Saylor lijkt zich overigens weinig aan te trekken van de huidige bitcoin koers, ondanks dat hij en zijn bedrijf behoorlijke verliezen hebben geleden. Hij gelooft dat het huidige prijspunt voor investeerders een uitgelezen kans is om goedkoop bitcoins in te slaan.

Vooral grote institutionele investeerders zijn volgens Saylor enorm geïnteresseerd om een bitcoin positie te nemen voor de huidige prijs. Zij zien dat bitcoin en crypto worden omarmd door gerespecteerde investeerders, regulatoren, senatoren en beursgenoteerde bedrijven. Dit zorgt ervoor dat beetje bij beetje het vertrouwen om te investeren wordt gekweekt, aldus Saylor.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie