Simon Bosch Simon Bosch
10/04/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2023 18:01

‘Michael Saylors Bitcoin strategie is dom’

Nieuws
'Michael Saylors Bitcoin strategie is dom'

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Onlangs onthulde MicroStrategy dat het nóg meer bitcoins heeft aangeschaft. In totaal zou het nu voor ruim 3,6 miljard euro aan BTC hebben, meer dan welk bedrijf dan ook. Maar niet iedereen vindt dit een slimme strategie, zoals crypto-fondsmanager Hal Press. Hij noemt de tactiek zelfs openlijk dom.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Bitcoin strategie Michael Saylor is dom”

Press is geen willekeurige fondsbeheerder. Hij is de oprichter en CEO van North Rock Digital, een fonds dat zich specifiek op cryptocurrencies richt en bij lancering in augustus 2022 30 miljoen dollar beheerde. Een typische crypto-hater is hij dus niet.

Michael Saylor’s MicroStrategy heeft sinds begin deze maand maar liefst 1 op de 150 bitcoins die ooit zullen bestaan in bezit. Als je meeneemt dat nog niet alle coins zijn gemined is deze ratio dus nog kleiner.

Maar Press verklaart dat MicroStrategy op den duur elke coin zal moeten verkopen. Hij denkt dat dat nog jaren gaat duren, maar als het zover is zou het een ‘carrièremakende shortpositie’ zijn.

In een tweede tweet bekritiseert hij het idee van Saylor verder. Hij vindt het komisch dat de topman een softwarebedrijf als onderpand heeft gebruikt om zoveel mogelijk in bitcoin (BTC) te kunnen stoppen ‘zo komisch dom dat het eigenlijk best grappig is’. Hij denkt dat het achteraf best duidelijk gaat zijn.

Advertentie

Michael Saylor verwacht nog steeds groei voor BTC

Michael Saylor is een van de meest prominente Bitcoiners in de industrie, misschien wel dé meest prominente. Onlangs zette MicroStrategy’s voormalige CEO en huidig bestuursvoorzitter op een rijtje wat hij verwacht van de komende paar jaren.

Hij denkt dat we naast institutionele adoptie ook een explosieve groei van het Lightning Network gaan zien, wat een belangrijke katalysator voor exponentiële groei zou kunnen worden. Ook denkt hij dat er macro-economische verbeteringen onderweg zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie