Simon Bosch Simon Bosch
15/01/2023 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2023 16:14

Michael Saylor: dit staat Bitcoin de komende 8 jaar te wachten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Michael Saylor: dit staat Bitcoin de komende 8 jaar te wachten

Foto: FabrikaSimf/Shutterstock

Als je een Bitcoin-voorstander zoekt, dan hoef je tegenwoordig niet lang meer te zoeken. Michael Saylor is één van de meest prominente, en hij heeft dan ook regelmatig wat te zeggen over de stand van zaken. In een interview met Cory Klippsten van Swan Bitcoin vertelt hij wat het Bitcoin-netwerk de komende acht jaar te wachten staat.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grootschalige institutionele bitcoin adoptie

In het interview vertelt hij dat hij in 2020 niet eens via zijn broker, de vermogensbeheerder Merryl Lynch, bitcoins (BTC) kon kopen. Dit dochterinstituut van Bank of America wilde hier haar handen niet aan branden. “Ik wordt ontslagen als ik erover praat, we zijn er bang voor,” verklaarde zijn contactpersoon. Maar nu verkoopt de vermogensbeheerder wel BTC aan klanten – dat betekent volgens Saylor dat Bank of America overstag is.

Maar deze grote investeringsbank is niet het enige bedrijf dat interesse heeft, volgens de Bitcoin-voorvechter. Hij suggereert dat elke andere financiële reus na verloop van tijd over zal stappen. Hij noemt JP Morgan en Fidelity en zelfs de FDIC als voorbeelden. Laatstgenoemde is de Federal Deposit Insurance Corporation, het instituut dat garant staat voor Amerikaanse bankrekeningen.

Advertentie

Explosieve groei voor BTC Lightning Network

Ook verwacht hij dat Bitcoins Lightning Network harde groei gaat zien. Hij vergelijkt deze ‘Layer 2’ bovenop het oorspronkelijke netwerk met Netscape. “In 1991 had je TCP IP en het internet, maar bijna niemand gebruikte het. In 1994 kwam de Netscape-browser, en vervolgens had je vrij snel 100 miljoen mensen die [het internet gebruikten],” legde hij uit.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Macro-economische verbeteringen

In 2022 zag het macro-economische landschap er niet zo positief uit. De inflatie was torenhoog, waardoor centrale banken de rentes in recordtempo hebben verhoogd. Dit zal een belangrijke reden voor de bearmarkt zijn geweest.

MicroStrategy’s voormalige CEO denkt dat de rentes vroeg of laat weer omlaag zullen gaan, wat ertoe zou leiden dat bitcoin een wereldwijde reservevaluta wordt. Het moet erbij gezegd worden dat dit zijn verwachting is voor de komende acht jaar. Zulke enorme adoptie hoeft dus niet binnenkort al te gebeuren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie