Erik Juffermans Erik Juffermans
26/02/2024 22:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2024 17:57

Michael Saylor’s MicroStrategy koopt voor fortuin aan bitcoin

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Breaking: MicroStrategy doet mega bitcoin aankoop van €566 miljoen

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

MicroStrategy heeft nog maar eens 3000 extra bitcoin (BTC) aangeschaft. Dit maakt de eigenaar van het bedrijf, Michael Saylor, bekend via X. In totaal gaat het om een aankoop van $155 miljoen. De gemiddelde aankoopwaarde per gekochte bitcoin ligt op $51.813.

Met deze aankoop komt de totale hoeveelheid BTC in bezit van MicroStrategy op 193 duizend BTC. In totaal betaalde het bedrijf hiervoor $6,09 miljard. De gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin bij elkaar ligt daarmee op $31,544 per bitcoin.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Michael Saylor koopt nog meer bitcoin

Daarmee staat de bitcoin investering van MicroStrategy dus flink in het groen. De totale waarde van de bijna 200 duizend BTC bedraagt ongeveer $9,91 miljard.

MicroStrategy’s bitcoin strategie lijkt zich weinig aan te trekken van de koers. De BTC koers staat namelijk momenteel op het hoogste niveau sinds december 2021. Dat lijkt het bedrijf er niet van te weerhouden om bitcoin te blijven kopen. 

In augustus 2020 kocht het bedrijf voor het eerst bitcoin. Dit is het sindsdien blijven doen. Zowel tijdens de hoge koersen van de bullrun als tijdens de diepe dalen van de bearmarkt. Deze dollar cost average (DCA) strategie lijkt dus vooralsnog goed uit te pakken met bijna $4 miljard aan ongerealiseerde winst.

Grootse plannen van MicroStrategy

Of MicroStrategy echter ooit deze winst zal realiseren is onwaarschijnlijk. In gesprek met Bloomberg gaf Saylor vorige week namelijk aan nooit de bitcoin te zullen verkopen. Er is namelijk geen betere asset dan BTC, aldus Saylor.

“We geloven dat kapitaal vanuit [andere assets] naar bitcoin zal blijven stromen. Bitcoin is technisch superieur ten opzichte van alle andere asset klassen. Daarom is er simpelweg geen reden om bitcoin te verkopen,” aldus de duidelijke taal van Saylor.

Officieel is MicroStrategy een softwarebedrijf. Maar daar gaat verandering in komen. Eerder deze maand sprak Saylor zich in een interview uit over de toekomst plannen van het bedrijf. Vanwege de grootste bitcoin successen wil Saylor zijn bedrijf namelijk omvormen tot een “Bitcoin ontwikkelingsbedrijf”. Lees daar in dit artikel meer over.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie