Erik Juffermans Erik Juffermans
13/02/2024 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 11:52

Bitcoin-koning Michael Saylor kondigt nieuwe plannen aan

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
saylor-plannen-bitcoin-koning-microstrategy

Foto: Shutterstock/Bangkok Click Studio

Michael Saylor, eigenaar van MicroStrategy en misschien wel de grootste bitcoin (BTC) bull ooit, heeft zich in een interview met CNBC uitgesproken over de huidige stand van zaken. Zo spreekt hij over de vraag naar bitcoin en over de nieuwe plannen van MicroStategy.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vraag naar bitcoin is enorm

Volgens Saylor hebben de recent gelanceerde bitcoin ETF’s de vraag naar BTC drastisch doen toenemen. Volgens hem is er een gigantische disbalans tussen het aanbod van BTC en de huidige vraag.

“Er ontstaat tien keer zo veel vraag naar bitcoin via de ETF’s dan dat er aanbod is van de natuurlijke verkopers: de miners,”

En Saylor heeft gelijk. De ETF’s kopen namelijk tien keer zoveel bitcoin per dag op dan dat de miners gezamenlijk per dag genereren. Volgens Saylor hebben investeerders tien jaar gewacht om toegang te krijgen tot bitcoin. Met de komst van de ETF’s hebben ze eindelijk een makkelijke mogelijkheid om in bitcoin te investeren.

“Tien jaar aan bitcoin vraag staat in de wachtrij van mensen die op de ETF’s hebben gewacht. En eindelijk hebben mainstream investeerders nu toegang tot bitcoin. Dat is denk ik wat de grote stroom aan kapitaal in de asset klasse veroorzaakt,”

Aldus Saylor, die zoals eerder gezegd heilig overtuigd is in de waarde van bitcoin. Volgens hem is BTC met geen enkele andere assetklasse te vergelijken, en dat maakt BTC momenteel zo populair.

“BTC correleert met geen enkele andere traditionele risico asset en het heeft geen blootstelling tot een land of tot een bedrijf. Het heeft niets te maken met kwartaalcijfers, niet met het weer en niet met oorlog. Ook niet met werknemers of met een bevoorradingsketen.”

Grootse plannen MicroStrategy

MicroStrategy, het bedrijf van Saylor, staat bekend om de grote bitcoin investering die het de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Inmiddels heeft het bedrijf 190 duizend BTC, met een waarde van bijna $10 miljard, op de balans staan.

Officieel is MicroStrategy een softwarebedrijf. Maar daar gaat verandering in komen. In het interview kondigt Saylor namelijk spannende herstructureringsplannen aan. Het bedrijf wil zich namelijk omvormen tot een “Bitcoin ontwikkelingsbedrijf”.

“Het is een natuurlijke keuze voor ons vanwege het succes van onze bitcoin strategie en onze unieke status als de grootste beursgenoteerde bezitter van bitcoin.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie