Erik Juffermans Erik Juffermans
21/02/2024 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 13:49

Waarom Michael Saylor nooit zijn bitcoin zal verkopen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Michael Saylor nooit zijn bitcoin zal verkopen

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Michael Saylor is misschien wel de allergrootste bitcoin (BTC) bull van de afgelopen jaren. Hij noemt bitcoin geregeld de allerbeste asset ooit. Maar hij voegt ook de daad bij het woord. Sinds 2020 koopt hij namelijk met zijn bedrijf MicroStrategy consequent bitcoin op. 

Inmiddels heeft MicroStrategy ongeveer $10 miljard aan bitcoin in bezit. De bitcoin waarde in dollar zal hem echter weinig interesseren. In gesprek met Bloomberg zegt hij namelijk nooit zijn bitcoin te zullen verkopen.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Geen reden om bitcoin te verkopen

Zoals gezegd koopt MicroStrategy al jaren bitcoin. Hierbij maakt het bedrijf weinig onderscheid wat de koers is. Zo kocht het bedrijf bitcoin onder de $20.000 maar ook boven de $40.000.

In totaal is de waarde van MicroStrategy’s bitcoin ongeveer $10 miljard waard. Daarmee staat de bitcoin positie $4 miljard in de plus. Inclusief de laatste aankoop die het bedrijf deed in januari, staat de balans op 190 duizend BTC.

Hoewel dit ongelooflijke bedragen zijn, zal het Saylor een worst wezen wat zijn bitcoin waard is. Hij noemt bitcoin namelijk superieur ten opzichte van alle andere assets waaronder goud, aandelen en vastgoed.

“We geloven dat kapitaal vanuit die asset naar bitcoin zal blijven stromen. Bitcoin is technisch superieur ten opzichte van die asset klassen. Daarom is er simpelweg geen reden om bitcoin te verkopen,” aldus de duidelijke taal van Saylor.

Lang werd Saylor geridiculiseerd voor zijn blinde vertrouwen in bitcoin. Zo stond de bitcoin positie van MicroStrategy tijdens de bearmarkt lang onder water. Die tijden zijn voorbij en met de recente opmars van de bitcoin koers is Saylor weer de genie van de crypto wereld.

“Bitcoin zal blijven stijgen”

De gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy is ruim $31.000 per bitcoin. Met in totaal 190 duizend BTC in bezit staan het bedrijf dus per bitcoin ongeveer $20.000 in het groen.

Volgens Saylor zal de waarde van bitcoin enkel blijven stijgen. Een van de redenen hiervoor is de lancering van de Amerikaanse bitcoin spot ETF’s. Deze zullen leiden tot een stortvloed aan nieuw kapitaal.

“De spot ETF’s hebben de poorten geopend voor institutioneel kapitaal dat het bitcoin ecosysteem in kan stromen. Ze faciliteren de digitale transformatie van kapitaal, en elke dag stromen er honderden miljoenen dollars aan kapitaal van het traditionele analoge ecosysteem de digitale economie in.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie