Erik Juffermans Erik Juffermans
21/02/2024 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 13:49

Waarom Michael Saylor nooit zijn bitcoin zal verkopen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: $800 miljoen naar Bitcoin, Ripple weer aangeklaagd & meer

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Michael Saylor is misschien wel de allergrootste bitcoin (BTC) bull van de afgelopen jaren. Hij noemt bitcoin geregeld de allerbeste asset ooit. Maar hij voegt ook de daad bij het woord. Sinds 2020 koopt hij namelijk met zijn bedrijf MicroStrategy consequent bitcoin op. 

Inmiddels heeft MicroStrategy ongeveer $10 miljard aan bitcoin in bezit. De bitcoin waarde in dollar zal hem echter weinig interesseren. In gesprek met Bloomberg zegt hij namelijk nooit zijn bitcoin te zullen verkopen.

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af

Geen reden om bitcoin te verkopen

Zoals gezegd koopt MicroStrategy al jaren bitcoin. Hierbij maakt het bedrijf weinig onderscheid wat de koers is. Zo kocht het bedrijf bitcoin onder de $20.000 maar ook boven de $40.000.

In totaal is de waarde van MicroStrategy’s bitcoin ongeveer $10 miljard waard. Daarmee staat de bitcoin positie $4 miljard in de plus. Inclusief de laatste aankoop die het bedrijf deed in januari, staat de balans op 190 duizend BTC.

Hoewel dit ongelooflijke bedragen zijn, zal het Saylor een worst wezen wat zijn bitcoin waard is. Hij noemt bitcoin namelijk superieur ten opzichte van alle andere assets waaronder goud, aandelen en vastgoed.

“We geloven dat kapitaal vanuit die asset naar bitcoin zal blijven stromen. Bitcoin is technisch superieur ten opzichte van die asset klassen. Daarom is er simpelweg geen reden om bitcoin te verkopen,” aldus de duidelijke taal van Saylor.

Lang werd Saylor geridiculiseerd voor zijn blinde vertrouwen in bitcoin. Zo stond de bitcoin positie van MicroStrategy tijdens de bearmarkt lang onder water. Die tijden zijn voorbij en met de recente opmars van de bitcoin koers is Saylor weer de genie van de crypto wereld.

“Bitcoin zal blijven stijgen”

De gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy is ruim $31.000 per bitcoin. Met in totaal 190 duizend BTC in bezit staan het bedrijf dus per bitcoin ongeveer $20.000 in het groen.

Volgens Saylor zal de waarde van bitcoin enkel blijven stijgen. Een van de redenen hiervoor is de lancering van de Amerikaanse bitcoin spot ETF’s. Deze zullen leiden tot een stortvloed aan nieuw kapitaal.

“De spot ETF’s hebben de poorten geopend voor institutioneel kapitaal dat het bitcoin ecosysteem in kan stromen. Ze faciliteren de digitale transformatie van kapitaal, en elke dag stromen er honderden miljoenen dollars aan kapitaal van het traditionele analoge ecosysteem de digitale economie in.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie