Roy van Krieken Roy van Krieken
13/11/2021 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 14:35

MicroStrategy CEO Michael Saylor gelooft dat bitcoin (BTC) oneindig zal blijven stijgen, dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt flink, maar houdt beter stand dan aandelen en altcoins na CPI

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Michael Saylor staat al langere tijd bekend als een enorme bitcoin (BTC) bull. Zijn voorspellingen over de grootste cryptocurrency op de lange termijn zijn niet mals. Dat hij heilig gelooft in de toekomst van bitcoin blijkt ook uit de positie die zijn bedrijf, MicroStrategy, heeft in bitcoin.

MicroStrategy bezit namelijk meer dan 100.000 bitcoins. Hiermee is het een van de grootste bitcoin holders ter wereld. In totaal heeft de investering van MicroStrategy en Saylor een marktwaarde van ongeveer $7 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Mooie toekomst

Het komt daarom niet als een verrassing dat Michael Saylor zich opnieuw positief uitlaat over de toekomst van bitcoin en de wereld van crypto in het algemeen. 

Saylor stelde onlangs in een interview met CNBC dat hij gelooft dat bitcoin zelfs ‘oneindig zal blijven stijgen’. De reden hiervoor is volgens hem het feit dat het totale aanbod van bitcoin een harde limiet heeft. Dit zorgt er vervolgens voor dat bitcoin alleen maar schaarser zal worden.

“Mijn punt is dat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zullen zijn, dus het is een behoorlijk gelimiteerd aanbod. Het is de enige echte schaarsheid waar iemand in kan investeren. Elke andere activa die gebruikt kan worden als inflatie ‘hedge’, zoals vastgoed, aandelen, goud of andere goederen, hebben een aanbod dat stijgt zodra de prijs stijgt, maar je kan het aanbod van bitcoin niet verhogen.”

Advertentie

Schaarste

Ook gelooft Saylor dat de alsmaar stijgende inflatie over de hele wereld, de koers van bitcoin in de hand werkt. Traditionele valuta zullen volgens Saylor de komende 30 jaar inflatie blijven vertonen. Bitcoin zal dus alsmaar blijven stijgen, zij het met de nodige volatiliteit, zo stelt Saylor.

Vaak wordt bitcoin vergeleken met goud. Beide zijn activa die gebruikt kunnen worden als oppotmiddel en om investeerders te beschermen tegen inflatie. Saylor stelt echter dat goud helemaal niet schaars is op dezelfde manier dat bitcoin dat wel is.

“Goud staat niet vast. Het aanbod van fysiek goud stijgt namelijk elk jaar met zo’n 2%. Ook kunnen banken goud herbelenen en zij kunnen 100 ons goud ‘paper’ gold printen voor elke ons fysiek goud.”

Saylor stelt dat bitcoin het meest schaarse goed is in het ‘financiële universum’. Om die reden verwacht hij dan ook dat de bitcoin koers in de toekomst alsmaar zal stijgen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie