Timo Bult Timo Bult
22/12/2021 17:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 17:28

MicroStrategy CEO verwacht bitcoin prijs van $6 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy CEO verwacht bitcoin prijs van $6 miljoen

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Michael Saylor is een van de vooraanstaande figuren in crypto. Hij is CEO van MicroStrategy, een beursgenoteerd bedrijf dat enorme hoeveelheden bitcoins heeft. Saylor bezit zelf echter ook een behoorlijke voorraad bitcoins, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerd interview van The Information.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Saylor ziet bitcoin naar $6 miljoen stijgen

In het interview laat de CEO weten zelf maar liefst 17.732 bitcoins te bezitten. Hiermee heeft hij dus meer dan $800 miljoen in zijn handen. Maar in die handen zullen de bitcoins stevig vast blijven zitten.

Zo zegt hij nog nooit een bitcoin verkocht te hebben en dat hij gelooft dat niemand bitcoins zou moeten verkopen. En zodra je zijn bitcoin prijsverwachting hoort snap je waarom hij dat zegt.

Saylor ziet de bitcoin prijs namelijk naar een bizarre prijs van $6 miljoen stijgen. Dergelijke prijsverwachtingen moeten natuurlijk altijd met een flinke korrel zout genomen worden. Uiteindelijk weet niemand waar crypto en bitcoin naartoe zullen groeien in de komende jaren. Toch is zijn prijsverwachting opvallend. Het ligt namelijk nog meer dan 10.000% hoger dan de huidige bitcoin prijs.

Advertentie

MicroStrategy volgt bitcoin koers van Saylor

Het bedrijf waarvan Saylor CEO is, MicroStrategy, bezit nog een stuk meer. Volgens de laatste cijfers bezit het bedrijf maar liefst 122.477 bitcoins. Deze bitcoins kocht MSTR voor een kostprijs van $3,6 miljard en zijn nu bijna $6 miljard waard. Geen slechte investering dus.

Het bedrijf koopt regelmatig bitcoins. In het laatste bitcoin nieuws zagen we MicroStrategy nog eens 1.434 bitcoins kopen voor $84,4 miljoen. Het business-intelligence bedrijf maakte in de zomer van 2020 naamsbekendheid door het eerste beursgenoteerde bedrijf te zijn dat bitcoin bewaart in zijn reserves. Sinds die initiële investering van $250 miljoen heeft MicroStrategy het afgelopen anderhalve jaar regelmatig enorme bedragen geïnvesteerd.

In een eerder interview liet Saylor weten vooral door de schaarste te geloven in bitcoin. Zo zei hij tegen CNBC:

“Mijn punt is dat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zullen zijn, dus het is een behoorlijk gelimiteerd aanbod. Het is de enige echte schaarsheid waar iemand in kan investeren.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie