Kevin Schijven Kevin Schijven
09/12/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2021 16:04

MicroStrategy koopt weer voor miljoenen aan bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy koopt weer voor miljoenen aan bitcoin

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy, het inmiddels bekende business-intelligence bedrijf, investeerde onlangs weer groots in bitcoin (BTC). Dat meldt CEO Michael Saylor op 9 december:

MicroStrategy heeft tussen 29 november en 8 december 1.434 BTC gekocht voor een totaal bedrag van $82,4 miljoen en tegen een gemiddelde prijs van $57.477.

Het business-intelligence bedrijf maakte in de zomer van 2020 naamsbekendheid door het eerste beursgenoteerde bedrijf te zijn dat bitcoin bewaart in zijn reserves. Sinds die initiële investering van $250 miljoen heeft MicroStrategy het afgelopen anderhalve jaar regelmatig enorme bedragen geïnvesteerd.

Eind oktober kocht MicroStrategy nog $555 miljoen aan bitcoin en op 29 november was dat nog eens $414 miljoen. Dat betekent dat het bedrijf nu in totaal maar liefst 122.478 BTC bezit die gekocht zijn voor ongeveer $3,66 miljard tegen een prijs gemiddelde prijs van $29.861.

Vergeet Bitcoin ETFs: Dit is dé indicator voor crypto bullmarkten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoeveel bitcoin heeft MicroStrategy?

De bitcoin schatkist van MicroStrategy is momenteel ongeveer $6 miljard waard. Deze spaarpot is echter nu minder waard dan in eind oktober ondanks dat er nu meer bitcoins in zitten. Destijds waren de reserves nog zo’n $7 miljard waard, maar de prijs van bitcoin lag toen nog boven $60.000.

Buiten enkele cryptocurrency-exchanges, is MicroStrategy het beursgenoteerde bedrijf met verreweg de meeste BTC in zijn reserves. Daarna volgt Tesla met zijn $1,5 miljard aan BTC. Ook Galaxy Digital, Voyager Digital, Square en Marathon Patent Group bezitten een grote hoeveelheid, maar zij komen lang niet in de buurt van MicroStrategy.

Saylor profileert zich inmiddels als een enorme bitcoin-bull. Hij beweerde vorige maand in een interview dat de bitcoin koers “oneindig zal blijven stijgen” vanwege schaarste. Saylor zelf bezit ook een grote hoeveelheid bitcoin. Hij meldde eind oktober dat hij maar liefst 17.732 BTC heeft, ter waarde van $870 duizend. Deze hoeveelheid lag boven $1 miljard toen hij dit aankondigde, maar zoals gezegd, is de prijs gedaald. Het is onbekend of hij sindsdien meer BTC heeft gekocht.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie