Roy van Krieken Roy van Krieken
29/11/2021 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2021 19:33

Ook MicroStrategy kocht groots in tijdens bitcoin dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ook MicroStrategy kocht groots in tijdens bitcoin dip

CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft op Twitter bekend gemaakt dat zijn bedrijf opnieuw een grote bitcoin (BTC) aankoop heeft gedaan. Je kunt er haast de klok op gelijk zetten dat vrijwel elke redelijk significante dip, MicroStrategy en Michael Saylor klaar staan om grootschalig in te slaan. Dit keer gaat het om een aankoop van maar liefst $414 miljoen.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

MicroStrategy

Het bedrijf zou 7.008 bitcoins hebben toegevoegd aan het inmiddels gigantische bitcoin portfolio. De bitcoins zouden zijn gespreid zijn gekocht vanaf het begin van oktober tegen een gemiddelde prijs van $59.187 per bitcoin. 

Dat betekent dat MicroStrategy nu in totaal 121.044 bitcoins op de balans heeft staan. Deze bitcoins hebben op dit moment een marktwaarde van zo’n $6,8 miljard! Dit terwijl de gemiddelde inkoopprijs van al deze bitcoins slechts $29.534 was. Dat betekent dat MicroStrategy op dit moment unrealized gains, of niet uitgekeerde winst, van meer dan $3 miljard heeft!

Met deze astronomische hoeveelheid bitcoins op de balans is MicroStrategy de grootste bitcoin holder die genoteerd staat op de beurs. Op de tweede plek staat nog altijd Tesla van miljardair en entrepreneur Elon Musk dat een aantal maanden geleden de wereld van cryptocurrencies shockeerde door $1,5 miljard aan bitcoins te kopen.

Michael Saylor

De CEO van MicroStrategy is lovend over het toekomstperspectief van de grootste cryptocurrency. Zijn voorspellingen voor op de lange termijn zijn niet bepaald mals. Volgens hem leent het fundament van bitcoin zich voor een voortdurende stijging van de koers tot in de verre toekomst.

Vooral het feit dat bitcoin een harde limiet heeft wat betreft het aantal coins in circulatie. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins kunnen bestaan. Vergelijk dit met het systeem van traditionele valuta waar inflatie grote zorgen opwekt, of zelfs goud waar ook elk jaar meer van wordt gewonnen.

Deze inherente schaarste van bitcoin zal er volgens Saylor voor zorgen dat de komende jaren de bitcoin koers alsmaar zal blijven stijgen. Het is daarom niet geheel verrassend dat hij met zijn bedrijf continu meer bitcoins blijft inslaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie