Roy van Krieken Roy van Krieken
20/01/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2022 20:01

MicroStrategy CEO zal geen enkele bitcoin verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers naar $30.000 in eerste kwartaal 2023, zegt miljardair

Foto: Velishchuk Yevhen/Shutterstock

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft onlangs in een interview met Bloomberg aangegeven dat hij niet van plan is om de enorme hoeveelheid bitcoins (BTC) die zijn bedrijf bezit in de nabije toekomst te verkopen. MicroStrategy heeft een absurde hoeveelheid bitcoins. Sinds augustus 2020 heeft het bedrijf alsmaar bijgekocht en op het moment bezit het 124.391 bitcoins met een marktwaarde van $5,2 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Permanente bitcoin bull

Ondanks de huidige betreurenswaardige koers van bitcoin is Michael Saylor vastberaden om te hodlen. Zelfs in het geval van een meerjarige bear markt waarbij de koers van bitcoin volledig onderuit zakt is Saylor niet van plan om afstand te doen van zijn bitcoins. 

“Nooit. Nee. Wij zijn geen verkopers. We kopen en houden alleen bitcoin vast, toch? Dat is onze strategie.”

Saylor en MicroStrategy staan er ook om bekend om vrijwel elke dip een nieuwe lading bitcoins aan het inmiddels astronomisch grote portfolio toe te voegen. Het is duidelijk dat Saylor niet van plan is om deze strategie aan te passen.

MicroStrategy en bitcoin

MicroStrategy staat als bedrijf genoteerd op de Amerikaanse beurs. Doordat het bedrijf zo enorm veel bitcoins bezit wordt het aandeel van het bedrijf door investeerders ook wel gebruikt om indirecte blootstelling aan bitcoin te verkrijgen. Mocht bitcoin het namelijk goed doen dan stijgt het aandeel van MicroStrategy en omgedraaid. 

Volgens Saylor is bitcoin een van de beste manieren om je als investeerder te beschermen tegen inflatie. Het feit dat de bitcoin koers de laatste paar maanden behoorlijk is gekelderd laat hem ook totaal koud. Dergelijke korte-termijn koersbewegingen zijn slechts ruis in het grotere plaatje, aldus Saylor.

In plaats daarvan voelt hij zich juist erg comfortabel met het huidige portfolio van MicroStrategy. Hij verwacht dat de inflatie in de toekomst nog veel verder zal stijgen en met de enorme hoeveelheid aan bitcoin gelooft Saylor dat hij en zijn bedrijf zich in een uitstekende positie bevinden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie