Timo Bult Timo Bult
30/12/2021 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2021 20:04

MicroStrategy koopt weer bijna 2.000 bitcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: JOCA_PH / Shutterstock.com

Het bekende business intelligence-bedrijf MicroStrategy heeft weer flink wat bitcoins (BTC) ingeslagen deze maand. Dat blijkt uit officiële documenten waarin staat dat het bedrijf bijna 2.000 bitcoins aan zijn voorraad heeft toegevoegd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy’s bitcoins zijn miljarden waard

MicroStrategy is een naam waar je enkele jaren geleden waarschijnlijk nog nooit van gehoord had. Maar binnen de crypto-wereld is het bedrijf inmiddels bekend als boegbeeld van de institutionele adoptie van bitcoin. Het begon in 2020 met bitcoin kopen, en is dit sindsdien consequent blijven doen.

Uit het vandaag gepubliceerde document blijkt dat MicroStrategy nog eens 1.914 bitcoins heeft gekocht in de periode van 9 tot 29 december. Die bitcoins hebben op dit moment een waarde van ongeveer $94,2 miljoen. Hoe groot is de voorraad van MicroStrategy nu?

Het bedrijf bezit nu maar liefst 124.391 bitcoins ter waarde van net geen $6 miljard. De gemiddelde bitcoin prijs waarvoor het deze BTC kocht is $30.000. Kortom, de bitcoin prijs moet boven de $30.000 blijven wil MicroStrategy zijn miljardenwinst niet zien verdampen.

Advertentie

Dit is het enige risico voor bitcoin

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, maakte onlangs bekend zelf ook een behoorlijke bag met bitcoins te hebben. Hijzelf heeft 17.732 bitcoins in bezit. Tijdens een recent interview liet hij weten dat voor hem een “black swan event” het enige risico is: “een onbekend onbekende,” aldus de CEO.

Voor hem is een hack onwaarschijnlijk en ziet hij competitie ook niet de eerste plek van Bitcoin overnemen:

“Is het gehackt? Nee, het is niet gehackt. Gaat het verboden worden? Nee, het wordt niet verboden. Kan het gekopieerd worden? We hebben het tienduizend keer gekopieerd. Elk exemplaar is mislukt.”

Begin december was nog in het bitcoin nieuws te lezen dat MicroStrategy 1.434 had gekocht. Saylor stelde daarnaast in november dat hij denkt dat bitcoin ‘oneindig kan blijven stijgen.’ Met andere woorden, Saylor is een echte perma bull.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie