Roy van Krieken Roy van Krieken
29/06/2022 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:23

MicroStrategy koopt opnieuw de bitcoin dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Michael Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy lijken het hoofd koel te houden temidden deze heftige koerscorrectie. Vandaag werd bekend dat MicroStrategy nog eens 480 bitcoins (BTC) ter waarde van zeker $10 miljoen aan de bedrijfsbalans heeft toegevoegd. MicroStrategy blijft op die manier een van de grootste holders van bitcoin ter wereld.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy ‘buys the dip’

Dat MicroStrategy opnieuw bitcoin heeft bijgekocht blijkt onder meer uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Doordat MicroStrategy op de beurs verhandeld wordt, zijn zij verplicht om veranderingen aan de balans bekend te maken aan de SEC. In totaal heeft MicroStrategy 480 BTC gekocht tegen een gemiddelde prijs van $20.817.

MicroStrategy heeft op dit moment 126.699 in de schatkist van het bedrijf. Deze bitcoins zijn gekocht voor in totaal $3,98 miljard en volgens Michael Saylor zijn deze miljarden aan bitcoins gekocht tegen een gemiddelde prijs van $30.664. Dat betekent dat zelfs MicroStrategy vandaag de dag behoorlijk in het rood staat. Volgens Bitcoin Treasuries heeft MicroStrategy nu een unrealized loss van $1,4 miljard.

Is dit het moment om bitcoin te kopen?

Niet lang geleden gingen de geruchten dat MicroStrategy flink in de problemen zou komen wanneer de bitcoin koers onder de $21.000 zou duiken. MicroStrategy zou op dat moment genoodzaakt worden om een groot deel van hun bitcoin bezittingen te verkopen. Echter, deze geruchten bleken niet te kloppen. Naar eigen zeggen komt MicroStrategy pas echt in de problemen als bitcoin helemaal keldert tot rond de $3.000. Zo ver is het gelukkig nog lang niet. 

In een interview met CNBC gaf Saylor aan dat MicroStrategy door zal gaan met het kopen van bitcoin voor de huidige koers. Hij is er nog steeds van overtuigd dat BTC een risicovrije store of value is in tien jaar tijd en dat hij zich niet zo bezig wil houden met de kortere termijn. Daar voegde hij aan toe dat iedereen die bitcoin bezit in vier jaar geen verlies zal hebben op haar positie en dat nu een uitstekend moment is om te kopen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie