Roy van Krieken Roy van Krieken
02/03/2024 19:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 17:49

MicroStrategy’s Bitcoin gok werpt zijn vruchten af, bizarre winst behaald

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ambitieus Bitcoin streven: MicroStrategy wil groots doorpakken

Foto: Wirestock Creators/Shutterstock

MicroStrategy, het bedrijf van Bitcoin-guru Michael Saylor, staat bekend om zijn revolutionaire aanpak ten aanzien van bitcoin (BTC). Deze onconventionele strategie heeft het bedrijf geen windeieren gelegd; recente cijfers tonen aan dat MicroStrategy de traditionele beursindices, zoals de S&P 500, Nasdaq, en Dow Jones, ver achter zich laat. Maar wat drijft deze indrukwekkende prestatie? Is BTC de stuwende kracht achter MicroStrategy’s ongekende groei?

Bitcoin gaat naar $250.000 dit jaar, zegt bekende miljardair
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin als drijfveer achter groei

Sinds de start van het jaar heeft het aandeel van MicroStrategy een opmerkelijke stijging van meer dan 50% meegemaakt. De aandelenkoers heeft hierbij zelfs de $1.000 grens overschreden. Dit contrasteert scherp met de meer gematigde winsten van de grootste Amerikaanse aandelenmarkt. Deze prestatie brengt MicroStrategy dicht bij zijn all-time high van $1,300, die werd bereikt in februari 2021. De kern van deze groei lijkt nauw verbonden te zijn met de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. In augustus 2020 koos het bedrijf ervoor om BTC aan zijn balans toe te voegen, een stap die destijds als verrassend en controversieel werd gezien.

Door consequent te investeren in bitcoin, zelfs toen de waarde ervan daalde van $69.000 naar onder $20.000, heeft MicroStrategy zijn bezit uitgebreid tot een indrukwekkende 193.000 BTC. Met een totale investering van ruim $6 miljard heeft de recente stijging van de BTC-waarde ervoor gezorgd dat het bedrijf nu kijkt naar een ongerealiseerde winst van $6 miljard, waardoor de waarde van hun bitcoinbezit effectief is verdubbeld in iets meer dan drie jaar tijd.

Advertentie

De toekomstvisie van MicroStrategy

Interessant is dat Michael Saylor, de medeoprichter van MicroStrategy, aangeeft dat het bedrijf geen plannen heeft om hun BTC-bezit te verkopen. Saylor gelooft sterk in de superioriteit van bitcoin boven alle andere activaklassen.. Dit standpunt wordt ondersteund door de recente aankoop eerder deze maand van nog eens 3.000 BTC voor $155 miljoen, wat het totale bezit van het bedrijf op 193.000 BTC brengt.

De ambitie van MicroStrategy reikt verder dan alleen het aanhouden van bitcoin; het bedrijf streeft ernaar zich te transformeren in een “Bitcoin ontwikkelingsbedrijf”. De ongeëvenaarde prestatie van het bedrijf in vergelijking met traditionele beursindexen toont de potentie van bitcoin als een krachtige drijfveer voor groei, zeker nu de koers van BTC weer richting de all-time high (en mogelijk daar voorbij) gaat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie