Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/02/2020 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2020 15:40

Mike Novogratz: Wat heeft de koers van bitcoin (BTC) in twee maanden zo laten stijgen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mike Novogratz: Wat heeft de koers van bitcoin (BTC) in twee maanden zo laten stijgen?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds halverwege december 2019, is de koers van bitcoin omhoog geschoten van $6.400 tot een hoogtepunt van $10.550 eerder deze week. Met de groei van ongeveer 60% presteerde de meest dominante cryptocurrency beter dan de grote altcoins zoals XRP en ethereum (ETH).
De stijging van bitcoin kwam niet geheel verwacht. Dit werd nog maar eens onderstreept door de hoeveelheid short-posities die tijdens de stijging werden geliquideerd.
CEO van Galaxy Digital en voormalig partner bij Goldman Sachs, Mike Novogratz, liet onlangs tijdens een uitzending van CNBC weten waarom hij denkt dat bitcoin de afgelopen tijd in waarde kon toenemen.


Novogratz’ initiële antwoord was vrij kort: liquiditeit. Hij haalde aan dat de lage rente die wordt gehanteerd door centrale banken en het bijdrukken van geld ervoor zorgt dat er meer vraag is naar aandelen en andere activa, waaronder bitcoin.

Bitcoin ETF’s blijven bloeden en ervaren voor 4e dag op rij uitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zonnig vooruitzicht voor bitcoin

Novogratz is optimistisch als het aankomt op de toekomst van bitcoin. Zo gaf hij twee weken geleden in een interview met Bloomberg aan drie redenen te kunnen geven waarom bitcoin zal stijgen:

  • Verbeterde infrastructuur. Met de introductie van platformen zoals Bakkt en Fidelity Investments zijn er robuustere manieren om de markt te betreden voor institutionele partijen. De verhoogde inflow van geld zal zorgen voor een stijgende koers.
  • Bitcoin als digitaal goud. Novogratz geeft aan dat bitcoin steeds meer als digitaal goud wordt gezien. Zo haalde hij als voorbeeld aan dat de onrust tussen Amerika en Iran en onrust omtrent het Coronavirus ervoor hebben gezorgd dat er meer geld de markt in stroomt.
  • Waardeverlaging van fiatgeld. Door de lage rente die wordt gehanteerd door banken wordt bitcoin steeds vaker als investeringsoptie overwogen.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie