Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Mike Novogratz: Wat heeft de koers van bitcoin (BTC) in twee maanden zo laten stijgen?

Sinds halverwege december 2019, is de koers van bitcoin omhoog geschoten van $6.400 tot een hoogtepunt van $10.550 eerder deze week. Met de groei van ongeveer 60% presteerde de meest dominante cryptocurrency beter dan de grote altcoins zoals XRP en ethereum (ETH).

De stijging van bitcoin kwam niet geheel verwacht. Dit werd nog maar eens onderstreept door de hoeveelheid short-posities die tijdens de stijging werden geliquideerd.

- Advertentie -

CEO van Galaxy Digital en voormalig partner bij Goldman Sachs, Mike Novogratz, liet onlangs tijdens een uitzending van CNBC weten waarom hij denkt dat bitcoin de afgelopen tijd in waarde kon toenemen.

Novogratz’ initiële antwoord was vrij kort: liquiditeit. Hij haalde aan dat de lage rente die wordt gehanteerd door centrale banken en het bijdrukken van geld ervoor zorgt dat er meer vraag is naar aandelen en andere activa, waaronder bitcoin.

Zonnig vooruitzicht voor bitcoin

Novogratz is optimistisch als het aankomt op de toekomst van bitcoin. Zo gaf hij twee weken geleden in een interview met Bloomberg aan drie redenen te kunnen geven waarom bitcoin zal stijgen:

  • Verbeterde infrastructuur. Met de introductie van platformen zoals Bakkt en Fidelity Investments zijn er robuustere manieren om de markt te betreden voor institutionele partijen. De verhoogde inflow van geld zal zorgen voor een stijgende koers.
  • Bitcoin als digitaal goud. Novogratz geeft aan dat bitcoin steeds meer als digitaal goud wordt gezien. Zo haalde hij als voorbeeld aan dat de onrust tussen Amerika en Iran en onrust omtrent het Coronavirus ervoor hebben gezorgd dat er meer geld de markt in stroomt.
  • Waardeverlaging van fiatgeld. Door de lage rente die wordt gehanteerd door banken wordt bitcoin steeds vaker als investeringsoptie overwogen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.248,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.067,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.091,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.113,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.155,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.067,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.091,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.113,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.155,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.248,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...