Roy van Krieken Roy van Krieken
27/05/2021 13:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2021 13:50

Miljardair Carl Icahn overweegt miljarden investering in bitcoin (BTC) en altcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair Carl Icahn overweegt grote investering in bitcoin (BTC) en altcoins

Je hoort het laatste tijd steeds vaker: befaamde miljardairs die hun vermogen met investeren hebben opgebouwd die laten weten dat ze ook in crypto hebben geïnvesteerd. Zij het puur bitcoin (BTC) zoals, Ray Dalio, of toch ook altcoins zoals Mark Cuban. Dit keer laat miljardair Carl Icahn weten serieus te overwegen om een positie in een of meerdere cryptocurrencies te nemen. Carl Icahn is een behoorlijk grote speler met een vermogen van ongeveer $15,6 miljard.

In een interview met Bloomberg laat Icahn, oprichter van Icahn Enterprises, weten dat hij op dit moment nog geen crypto bezit, maar hier sterk over nadenkt. Hij stelt dat hij met zijn firma op een ‘relatief grote manier’ zou kunnen instappen. Wat dit bedrag precies zou inhouden wilde Icahn niet zeggen. Het zou tussen de half miljard en anderhalf miljard dollar kunnen liggen, maar het kan ook meer of minder dan dat zijn. Hij blijft hier expres vrij vaag over dus. Daarnaast geeft Icahn aan dat hij gelooft dat crypto ‘here to stay’ is. 

In het interview met Bloomberg laat Icahn merken dat hij uitstekend op de hoogte is van de technologie achter verschillende grote cryptocurrencies. Volgens hem verschillen ethereum (ETH) en bitcoin fundamenteel van elkaar. Bitcoin is volgens Icahn slechts een oppotmiddel. Ethereum kan daarnaast volgens hem ook gebruikt worden voor een scala andere toepassingen zoals betalingsmiddelen. Een investering van Icahn zou ook niet slechts het kopen van een aantal coins inhouden. Icahn stelt dat hij naar de hele wereld van cryptocurrencies kijkt als potentiële investering.

Geplaatst in de context van grote investeringen door miljardairs en hun firma’s zou de eventuele investering van Icahn voor een belangrijke boost in het marktsentiment kunnen zorgen. Icahn heeft zelfs de potentie om Elon Musk van de troon te stoten als het gaat om het dicteren van het marktsentiment met een grote investering. Tot die tijd is het afwachten. Uit de woorden van Icahn lijkt het alsof een astronomische investering van zijn firma bijna niet uit kan blijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie