Erik Juffermans Erik Juffermans
05/10/2022 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2022 16:06

Miljardair Mark Cuban vergelijkt crypto met het begin van het internet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair Mark Cuban vindt Dogecoin beter dan Cardano

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

In een interview met Forbes heeft Mark Cuban zich optimistisch uitgesproken over de crypto industrie. Mark Cuban is onder andere bekend van het Amerikaanse televisieprogramma Shark Tank. Ook is hij eigenaar van talloze bedrijven en franchises waaronder een basketball team, The Dallas Mavericks. Hij maakte de vergelijking tussen de crypto industrie en het internet van de jaren ’90.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Net als het internet van de jaren 90

Cuban ziet sterke gelijkenissen tussen de crypto sector van nu en de vroege fases van het internet in de jaren ’90. Toen was het internet vrij onbruikbaar en werd het genegeerd door het overgrote deel van de populatie. Ondanks de bearmarkt en pessimistische macro-economische omstandigheden is Cuban erg bullish. Volgens hem staat de crypto sector nog in de kinderschoenen.

“Crypto bestaat nu ongeveer 12 jaar, sinds het begin van bitcoin. Maar als we het hebben over de toepassingen van smart contracts is de technologie nog veel jonger. Smart contracts bestaan pas sinds 2017.” Aldus Cuban.

Volgens Cuban kostte het 20 jaar voordat internet streaming door de massa’s werd gebruikt. Hij meent dat de toepassingen van crypto eindeloos zijn en nog grotendeels onbekend. Vooralsnog zijn er nog maar drie duidelijke toepassingen in de crypto sector. Dat zijn decentralised finance (DeFi), NFT’s en transacties van tokens. 

“Het is nu eigenlijk allemaal nog best saai. Maar we wachten op die volgende ronde van crypto applicaties waar heel veel mensen aan werken.” Aldus Cuban. 

Hij voegde daaraan toe dat het internet vanaf 1995 tot 2007 ook een vrij saaie fase doorliep. Vanaf het moment dat Apple in 2007 met de eerste iPhone kwam explodeerde de industrie en kwam het ontwikkelen van het internet en mobiele applicaties in een stroomversnelling.

De bottom van de bear markt

Cuban is al langer betrokken in het crypto wereldje. Hij heeft een significant deel van zijn privé investeringen in cryptocurrencies zitten. Ook deed hij recent een voorspelling over de bottom van de bearmarkt.

“De bearmarkt duurt totdat er een katalysator komt. Die katalysator zal een bruikbare en werkende applicatie zijn. Of we zakken zo ver dat mensen zullen denken ‘fuck it, ik koop er wat’.” Aldus Cuban.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie