Roy van Krieken Roy van Krieken
19/06/2022 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2022 15:45

Miljardair Waarschuwt: Bitcoin Kan Nog 50% Crashen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair Waarschuwt: Bitcoin Kan Nog 50% Crashen

Foto: Muhammad ZA/Shutterstock

Het sentiment in de markt is al lang niet meer zo slecht geweest als vandaag en gisteren. De bitcoin (BTC) koers zakte door het belangrijke punt van $20.000 en volgens miljardair en CEO van DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach, komt er echter hoogstwaarschijnlijk nog een stuk meer pijn aan voor bitcoin investeerders.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin crash tot de $10.000?

Volgens Gundlach zou het niet heel gek zijn om te verwachten dat de bitcoin koers vanaf hier met nog eens 50% kan crashen. Hij stelt in een interview met CNBC dat hij een scenario waarin bitcoin helemaal tot de $10.000 crasht niet kan uitsluiten.

“De trend in crypto is duidelijk niet positief. Ik bedoel, het toppunt is al lang geleden bereikt. Weet je nog, ik was bij jullie in juli vorig jaar, en Bitcoin stond toen op $60.000 of zoiets. En toen zakte het naar 30.000 dollar…Het kwam terug, maar het lijkt erop dat het geliquideerd wordt. Dus ik ben niet bullish op $20.000 of $21.000 op Bitcoin. Ik zou helemaal niet verbaasd zijn als het naar $10.000 zou gaan.”

Crypto crisis

Volgens Gundlach kan de ondergang van enkele grote cryptocurrencies, zoals natuurlijk Terra (LUNA), daarnaast ook een teken zijn dat er grote crisis aan zit te komen binnen de wereld van cryptocurrencies en digitale activa. 

“We hebben zo’n enorme daling in delen van de aandelenmarkt gehad. Aandelen uit opkomende markten zijn tot nu toe met 15% gedaald. De meeste aandelen zijn gedaald. De Nasdaq is met 28% gedaald, de Bitcoin is met 53% gedaald en 45% sinds de laatste vergadering van de Federal Reserve. We hebben aan de randen al wat blow-ups gezien in delen van de crypto wereld en dat zou een voorbode kunnen zijn van wat problemen.”

Gundlach is niet bepaald de enige analist die gelooft dat de bitcoin koers nog veel verder kan zakken. Desalniettemin heeft niemand een glazen bol, ook een miljardair als Jeffrey Gundlach niet. Enkel de tijd zal uitwijzen waar er eindelijk een bodem gevormd wordt door de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie