Ivo Melchers Ivo Melchers
16/09/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2023 11:00

Miners vinden oplossing na 500.000 euro bitcoin fout van crypto firma

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Veiligheid Bitcoin netwerk in gevaar? Zeldzame fout dankzij miner

Foto: jarrow153/ Shutterstock

De gigantische bitcoin (BTC) blunder waarin er bij 1 transactie bijna 500.000 keer zoveel werd betaald voor vergoedingen staat deze week centraal in het Bitcoin nieuws. F2Pool, een van ’s werelds grootste miningpools, ontving maar liefst 20.013 BTC na het toevoegen van transactieblok 807.058 aan de keten. Deze ongekende inkomsten zijn nu fors teruggeschroefd aangezien de teveel betaalde transactiekosten inmiddels zijn terugbetaald.

Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer

Kostbare BTC fout

Binnen block 807.058 was er 1 opvallende transactie ter waarde van 0,07 BTC met buitengewone transactiekosten van 19,8 BTC. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een waarde van 524.700 dollar.

Toen het nieuws naar buiten kwam was het nog niet bekend wie er achter de pijnlijke fout zat en hoe het heeft kunnen gebeuren. Afgelopen donderdag werd er een einde gemaakt aan de speculatie aangezien blockchain-technologiebedrijf Paxos, de uitgever van de  stablecoin van PayPal, verklaarde achter de desbetreffende transactie te zitten.

Een woordvoeder van Paxos gaf in een verklaring aan dat een bug de oorzaak was van het incident. Hij verzekerde bovendien dat alle klantgelden veilig zijn. Paxos beheert namelijk ook een eigen crypto exchange. Ook verduidelijkte de woordvoeder dat PayPal niet betrokken was bij de fout.

Tot slot werd er vermeld dat Paxos al contact had genomen met F2Pool om zo de fondsen terug te krijgen. De oprichter van F2Pool, Chun Wang, had eerder namelijk laten weten dat de 19,8 BTC ‘’on hold’’ werden gezet voor een maximum van 3 dagen.

Bitcoin miners komen Paxos tegemoet

Afgelopen donderdag uitte Wang openlijk zijn frustaties op X, voorheen bekend als Twitter, nadat hij had ingestemd het totale bedrag terug te betalen aan Paxos. Paxos zou zich namelijk te laat hebben gemeld bij de mining-reus en gaf ‘’tijdzoneverschillen’’ de schuld hiervoor.

Hij vroeg vervolgens zijn X-volgers om raad in een poll en de meerderheid stemde om de fondsen te verdelen onder de miners. Het advies lijkt echter niet te zijn opgevolgd, aangezien blockchain-data  laat zien dat het geld op 15 september in zijn volledigheid is teruggestort.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie