Ivo Melchers Ivo Melchers
14/09/2023 16:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2023 16:30

Bitcoin transactiekosten van $500.000: fiasco van dit crypto bedrijf

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin transactiekosten van $500.000: fiasco van dit crypto bedrijf

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Eerder deze week verscheen het opmerkelijke Bitcoin nieuws dat er maar liefst 500.000 dollar aan transactiekosten was betaald voor het uitvoeren van 1 transactie op het netwerk. Inmiddels is het bekend wie er achter deze gigantische fout zat. Bovendien is het vooralsnog allerminst zeker of de bitcoin-stapel teruggestort gaat worden of niet.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto bedrijf betaalt 20 BTC aan vergoedingen

Allereerst blikken we terug op de gigantische fout die gespot werd op de blockchain van Bitcoin. Een totale vergoeding van ongeveer 20 BTC, wat tegen de huidige BTC koers gelijkstaat aan ongeveer een half miljoen dollar, werd betaald om een transactie van slechts 0,07 BTC (ongeveer 1.800 dollar) uit te voeren.

F2Pool, een van ’s werelds grootste mining-pools, ging er met de buit vandoor en ontving in totaal 20,013 BTC aan betaalde vergoedingen voor transactieblok 807.058. Daarbovenop komt uiteraard nog de block reward van 6,25 BTC.

Gisteren gingen er eerst geruchten rond dat betalingsverwerker PayPal achter de reusachtige fout zat. On-chain analisten verspreidden het nieuws massaal op X, voorheen bekend als Twitter, alvorens een woordvoeder van PayPal verklaarde dat het blockchain-technologiebedrijf Paxos verantwoordelijk was voor de transactie.

Paxos is het bedrijf achter de stablecoin van PayPal, PayPal USD (PYUSD). Voorheen was het ook de uitgever van de Binance USD (BUSD) stablecoin totdat deze eerder dit jaar het doelwit werd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Naast PYUSD is Paxos tevens verantwoordelijk voor de uitgifte van Pax Dollar (USDP) en beheert het een eigen crypto exchange.

De verklaring van de woordvoeder van Paxos luidt als volgt:

‘’Paxos heeft op 10 september 2023 teveel betaald voor de BTC-netwerkkosten. Dit had alleen gevolgen voor de bedrijfsactiviteiten van Paxos. Klanten en eindgebruikers van Paxos zijn niet getroffen en al het geld van klanten is veilig. Dit kwam door een bug bij een enkele overdacht en deze is opgelost. Paxos heeft contact met de miner om de fondsen terug te krijgen.’’

Bitcoin miners in dubio

Toen de bizarre fout eerder deze week ontdekt werd, liet de oprichter van F2Pool, Chun Wang, op X weten dat de 20 BTC ‘’on hold’’ werd gezet. Bovendien werd er een tijdsspan van 3 dagen toegekend voor de verantwoordelijke om zich te melden zodat de fondsen teruggeven konden worden.

Uit een nieuw bericht van Wang op X blijkt dat Paxos zich te laat zou hebben gemeld bij de mining-pool. Bovendien schrijft het dat Paxos de schuld legt bij de tijdzoneverschillen. Hij geeft aan spijt te hebben dat hij heeft ingestemd om de bitcoin-stapel terug te geven.

https://twitter.com/satofishi/status/1702095123981738437

Uit een bijgevoegde poll blijkt dat 35,8 procent van de in totaal 2,347 stemmen de voorkeur geeft aan het distribueren van de fondsen aan de BTC miners.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie