Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2020 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2020 15:40

Nasdaq gaat wellicht ook bitcoin (BTC) futures aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nasdaq gaat wellicht ook bitcoin (BTC) futures aanbieden

De Amerikaanse handelsbeurs Nasdaq gaat wellicht ook bitcoin (BTC) futurescontracten op de markt aanbieden. Dat meldt CEO Adena Friedman in een interview met financieel persbureau Bloomberg op 24 januari.
Friedman zegt tijdens het interview dat Nasdaq momenteel een bitcoin futuresproduct aan het onderzoeken is en meldt dat er twee overwegingen zijn die de lancering van een dergelijk contract kunnen beïnvloeden.
Ten eerste wil Nasdaq ervoor zorgen dat het product zich onderscheid van dergelijke producten die aangeboden worden door de concurrentie:

Dus als eerst als je een nieuw product gaat uitbrengen, dan wil je weten of mensen het ook gaan gebruiken en of ze het anders gaan gebruiken dan al vandaag de dag wordt gedaan.

Aldus Friedman. Ten tweede moet er een goed risicobeheer omtrent cryptocurrencies klaarstaan alvorens de beurs deze markt betreedt:

En het tweede is dat we dan een vergunning zouden moeten aanvragen om als een futuresbeurs te mogen fungeren. We zouden onze NFX-licentie gebruiken om dat te doen, maar we moeten er eerst voor zorgen dat we vanuit een risicobeheerperspectief volledig voorbereid zijn. Dat zijn de twee dingen waar we nog steeds aan werken.

Friedman zegt dat Nasdaq aan het product werkt samen met een partner, maar noemt deze niet bij naam. Wellicht is dat Cantor Fitzgerald, een Amerikaanse financiële instantie, die in 2017 als mogelijke partner opgenoemd werd toen Nasdaq ook al overwoog BTC-futures aan te bieden.
Dat zette zich destijds uiteindelijk niet door, maar Nasdaq biedt inmiddels wel twee beursgenoteerde producten aan via de Scandinavische landen. Concurrent Intercontinental Exchange (ICE) biedt via Bakkt sinds september vorig jaar fysieke bitcoin futures aan.
Bakkt lanceerde in december ook bitcoin optiecontracten. Deze maand lanceerde de Chicago Mercantile Exchange (CME) tevens BTC opties, waarvan het volume gelijk hoger ligt dan op Bakkt.
Het Nederlandse Deribit, een van grootste handelsplatforms ter wereld voor bitcoin futures en opties, kondigde eerder deze maand aan te verhuizen naar Panama vanwege de aankomende toezichtregels in ons land.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie