Roy van Krieken Roy van Krieken
25/10/2022 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 06:10

Nederlanders versturen $100 miljard aan crypto in een jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlanders versturen $100 miljard aan crypto in een jaar

Foto: JCElv/Shutterstock

Het crypto-onderzoeksbureau Chainalysis heeft onlangs onderzocht waar in de wereld het meest, en het minst, gebruik gemaakt wordt van cryptocurrencies. Europa is goed vertegenwoordigd en zelfs in Nederland is er volgens Chainalysis voor meer dan $100 miljard aan cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) verstuurd gedurende het afgelopen jaar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nederlands crypto-handelsvolume

In de regio Centraal-, Noord-, en West-Europa (CNWE) staat Nederland als het op totale handelsvolume van cryptocurrencies aankomt op een nette vierde plek. Alleen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk staan hoger geplaatst in de ranglijst van Chainalysis. De CNWE-regio gezamenlijk is volgens Chainalysis de grootste crypto-grootmacht van de hele wereld.

Voor het aantal bewoners dat ons landje heeft is een vierde plek heel erg netjes. Er is van juli 2021 tot juli 2022 in Nederland net iets meer dan $100 miljard aan crypto-handelsvolume behaald. Frankrijk, dat op de derde plek staat, heeft een totaal handelsvolume van $150 miljard voor elkaar gekregen. Dat is zo’n 50% meer, maar Frankrijk is ook aanzienlijk groter dan Nederland natuurlijk.

Nederland doet dus nog altijd goede zaken als het op het gebruik van cryptovaluta aankomt. Wel blijkt uit het rapport van Chainalysis dat dit transactievolume het afgelopen jaar wel is gedaald met zo’n 3%, terwijl in Duitsland het volume juist met maar liefst 39% toenam! Sterker nog, Nederland is het enige land in de CNWE-regio waar het crypto-handelsvolume is gedaald in plaats van gestegen.

Nederland daalt op de crypto ranglijsten

Onlangs was al in het crypto nieuws te lezen dat Nederland op een andere crypto-ranglijst ook al plekken moest inleveren. Het ging hier om een rapport van Coincub dat onderzoek deed naar de beste landen voor crypto. Elk kwartaal wordt deze ranglijst door Coincub aangepast en de afgelopen twee kwartalen heeft Nederland klappen gekregen.

Aan het begin van dit jaar stond Nederland nog op de zevende plek. Slechts twee kwartalen later was Nederland echter al gezakt tot de dertiende plek van beste landen voor crypto. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie