Kevin Schijven Kevin Schijven
23/07/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2021 06:08

Niet iedereen blij met Bitcoin (BTC) wet in El Salvador, blijkt uit protesten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Niet iedereen blij met Bitcoin (BTC) wet in El Salvador, blijkt uit protesten

El Salvador nam onlangs een bitcoin (BTC) wet aan. Dat betekent dat vanaf begin september bitcoin als een wettelijk betaalmiddel wordt erkend in het Centraal-Amerikaanse land. De wet werd in eerste instantie onder gejuich aangenomen, maar inmiddels laten steeds meer Salvadorianen weten dat zij er helemaal niet blij mee zijn.

Dat blijkt wederom uit protesten op 21 juli in El Salvador. Een grote groep Salvadorianen marcheren door de straten van San Salvador, de hoofdstad van het land. Ze marcheren met spandoeken waarop uitspraken staan als “zeg nee tegen bitcoin,” “bitcoin wet = witwassen” en “vecht tegen het regime van Nayib Bukele,” de president van El Salvador.

Het bovenstaande filmpje werd gepubliceerd door La Prensa Gráfica, een populaire krant in het land. De activisten eisen de intrekking van de nieuwe wet. Een van de activisten, Idalia Zuñiga, zegt:

“Het is een wet die rechtsonzekerheid genereert en die kan worden gebruikt om mensen te bedriegen en ook om het witwassen van geld en activa te vergemakkelijken.”

Dat bitcoin niet erg geschikt is voor witwaspraktijken zijn veel mensen echter onbewust van, mede dankzij alle desinformatie en fear, uncertainty & doubt (FUD) die omtrent cryptocurrency wordt verspreid. Een andere activiste maakt zich vooral zorgen over de volatiliteit van de bitcoin koers:

“Voor degenen die een minimumloon verdienen, heb je op het ene moment misschien $300 in Bitcoin en de volgende dag kan die $300 plotseling veranderen in $50.”

Onlangs bleek al uit een onderzoek dat 65% van respondenten in El Salvador niet openstaan voor het idee om betaald te worden in crypto. Ook diende onlangs de oppositiepartij in El Salvador een aanklacht in tegen de wet. JPMorgan zei vorige week dat de wet voor problemen kan zorgen voor het land almede de crypto zelf. De Salvadoraanse regering wil overigens ook een eigen crypto uitbrengen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie