Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Nieuw bitcoin (BTC) investeringsfonds gaat zich richten op Wall Street ‘big shots’

De hoofdstrateeg van Fidelity Investments, een van de grootste beleggingsfondsen in de Verenigde Staten, gaat een nieuw bitcoin (BTC) indexfonds leiden. Het bedrijf lijkt zich hiermee vooral te richten op grote investeerders op Wall Street met een dikke portemonnee.

Het voorheen onbekende Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP werd dit jaar opgericht en wordt beheerd vanuit hetzelfde hoofdkantoor in Boston waar zij $8,3 biljoen aan klantenfondsen beheert. Op het moment is er verder nog weinig bekend over het fonds en is te zien dat er nog niemand heeft geïnvesteerd in het fonds. We weten wel dat de minimale inleg $100.000 zal zijn. Hierdoor zal deze investering waarschijnlijk alleen voor institutionele beleggers zijn.

- Advertentie -

Uit een rapport dat woensdagochtend is gepubliceerd door de Securities and Exchange Commission (SEC), zal het fonds bedoeld zijn om Wall Street veteranen zover te krijgen om in bitcoin te investeren.

Om verder een beeld te geven over hoe Fidelity hun nieuwe fonds gaat gebruiken, heeft het bedrijf de resultaten van een onderzoek gepubliceerd dat is gehouden onder 800 institutionele investeerders in de VS en Europa. Hieruit bleek dat 36% van de respondenten al in digitale activa geïnvesteerd hebben, terwijl 60% zei dat digitale activa al een plek in hun portfolio hadden.

Dit is de meest recente ontwikkeling bij Fidelity en laat eigenlijk zien hoe serieus de institutionele wereld bezig is met het investeren in bitcoin.

Ongeveer een jaar nadat Abigail Johnson, CEO van Fidelity, in 2017 een van de eerste institutionele supporters van bitcoin werd, en ze zei dat ze bezig was met met minen van de activa, formaliseerde het bedrijf zijn interesse met de lancering van Fidelity Digital Assets.

Het jaar daarop, in 2019, verleende het New York Department of Financial Services Fidelity een zogenaamde BitLicense waarmee het een verscheidenheid aan cryptobedrijven kon runnen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.290,96 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.290,96 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...