Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
27/08/2020 11:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2020 11:07

Nieuw bitcoin (BTC) investeringsfonds gaat zich richten op Wall Street 'big shots'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuw bitcoin (BTC) investeringsfonds gaat zich richten op Wall Street 'big shots'

De hoofdstrateeg van Fidelity Investments, een van de grootste beleggingsfondsen in de Verenigde Staten, gaat een nieuw bitcoin (BTC) indexfonds leiden. Het bedrijf lijkt zich hiermee vooral te richten op grote investeerders op Wall Street met een dikke portemonnee.
Het voorheen onbekende Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP werd dit jaar opgericht en wordt beheerd vanuit hetzelfde hoofdkantoor in Boston waar zij $8,3 biljoen aan klantenfondsen beheert. Op het moment is er verder nog weinig bekend over het fonds en is te zien dat er nog niemand heeft geïnvesteerd in het fonds. We weten wel dat de minimale inleg $100.000 zal zijn. Hierdoor zal deze investering waarschijnlijk alleen voor institutionele beleggers zijn.
Uit een rapport dat woensdagochtend is gepubliceerd door de Securities and Exchange Commission (SEC), zal het fonds bedoeld zijn om Wall Street veteranen zover te krijgen om in bitcoin te investeren.
Om verder een beeld te geven over hoe Fidelity hun nieuwe fonds gaat gebruiken, heeft het bedrijf de resultaten van een onderzoek gepubliceerd dat is gehouden onder 800 institutionele investeerders in de VS en Europa. Hieruit bleek dat 36% van de respondenten al in digitale activa geïnvesteerd hebben, terwijl 60% zei dat digitale activa al een plek in hun portfolio hadden.
Dit is de meest recente ontwikkeling bij Fidelity en laat eigenlijk zien hoe serieus de institutionele wereld bezig is met het investeren in bitcoin.
Ongeveer een jaar nadat Abigail Johnson, CEO van Fidelity, in 2017 een van de eerste institutionele supporters van bitcoin werd, en ze zei dat ze bezig was met met minen van de activa, formaliseerde het bedrijf zijn interesse met de lancering van Fidelity Digital Assets.
Het jaar daarop, in 2019, verleende het New York Department of Financial Services Fidelity een zogenaamde BitLicense waarmee het een verscheidenheid aan cryptobedrijven kon runnen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie