Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) particuliere beleggers zijn long terwijl institutionele beleggers shorten

Veel institutionele traders beginnen bearish te worden wat bitcoin (BTC) betreft. Ze verwachten op korte termijn een flinke pullback. Dit sentiment staat echter niet in verhouding met particulieren beleggers die momenteel heel bullish zijn wat bitcoin betreft.

In een nieuw verslag van Commitment of Traders komt data naar voren waarin de trend en dynamiek tussen particuliere beleggers en ‘slim geld’ wordt uitgelegd. Vanuit fundamentele en technische standpunten zijn er signalen die zwakte van bitcoin onderbouwen.

- Advertentie -

De afgelopen weken lijkt bitcoin geen duidelijke richting op te gaan evenals andere grote cryptocurrencies op de markt. Ondanks de forse stijging die Bitcoin en Ethereum (ETH) doormaakten, lijkt het momentum zijn kracht te verliezen. Dit maakt het onduidelijk hoe sterk de uptrend nou eigenlijk is.

Veel analisten houden de trend van de Amerikaanse dollar in de gaten om te kijken wat de koers gaat doen. Ze zijn er van overtuigd dat dit een belangrijke rol speelt in het verdere verloop van bitcoin. Institutionele investeerders op de Chicago Mercantile Exchange (CME) zijn er van overtuigd dat bitcoin tegenwind kan ervaren als de dollar zijn kracht herpakt.

Bitcoin en de dollar hebben de afgelopen weken een omgekeerde correlatie vertoond. Het bullish momentum zwakt steeds meer af nu de bitcoin koers tussen de $11.400 en $12.000 blijft hangen.

Een analist schreef onlangs dat bitcoin zich klaarmaakt voor een sterke correctie op korte termijn door een aantal verschillende factoren.

“Bitcoin ondergaat de aankomende week een correctie richting de 0.75 range op de wekelijkse Stoch RSI. Momenteel is bitcoin overbought en laat signalen achter dat hij naar beneden gaat zakken. De dollar is nu een sleutelfactor.” aldus Trader XO

Volgens het laatste Commitments of Traders rapport zijn particulieren nog nooit zo veel long gegaan op bitcoin. Dit is in verhouding met institutionele investeerders buiten proportie, zij gaan massaal short op bitcoin.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.052,15 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.052,15 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...