Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers corrigeerde onlangs omlaag, werd dit veroorzaakt door een rebound van de dollar?

In maart ontvingen alle financiële markten wereldwijd een zware klap door de uitbraak van het coronavirus. Sindsdien toont de koers van bitcoin (BTC) regelmatig een sterke correlatie met de aandelenmarkt en de prijs van goud.

Afgelopen vrijdag zakte de prijs van bitcoin met meer dan $300. Ook de koers van goud daalde. Tegelijkertijd steeg juist de waarde van de dollar op 19 en 21 augustus. De U.S Dollar Index (DXY) zag op deze dagen een kleine rebound na maandenlang af te zwakken. Dit bevestigt wellicht dat er momenteel een zeer hoge omgekeerde correlatie is tussen de koers van bitcoin en die van de dollar.

- Advertentie -

Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat veel investeerders de afgelopen maanden de cryptocurrency-markt zijn ingestapt omdat zij zich zorgen maken over de waarde van hun fiatvaluta. Centrale banken zijn momenteel massale hoeveelheden geld aan het printen. Dit wordt grotendeels gebruikt om de aandelenmarkt te ondersteunen.

Veel investeerders vrezen dat dit zal leiden naar een enorme inflatie van fiatvaluta, waaronder de dollar, en zoeken daarom een zogeheten ‘veilige haven’ op. Bitcoin en goud worden gebruikt om deze vraag te vervullen. Alhoewel bitcoin een sterke correlatie met goud en de aandelenmarkt toont, is wellicht de omgekeerde correlatie met de dollar interessanter.

Volgens Michael Hewson, markanalist van CMC Markets, heeft de rebound van de dollar ervoor gezorgd dat de stijging van de goudprijs is afgezwakt en datzelfde geldt wellicht voor bitcoin. De daling van de dollar zorgde  de afgelopen tijd voor een stijging van de BTC-koers, terwijl de recente rebound wellicht voor een correctie op de crypto-markt heeft gezorgd.

Er wordt gevreesd dat een verdere stijging van de dollar een rem kan zetten op de bull-markt van bitcoin. Desondanks zal dit hoogstwaarschijnlijk tijdelijk zijn. Centrale banken blijven namelijk vooralsnog enorme bedragen printen en de inflatie is nog maar net begonnen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.415,24 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.415,24 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...