Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) is een “ambitieus oppotmiddel” en een “verzekeringspolis,” aldus Fidelity

Bitcoin (BTC) is een “ambitieus oppotmiddel” en een “verzekeringspolis” tegen het huidige financiële klimaat. Dat meldt Fidelity Digital Assets, onderdeel van de gigantische vermogensbeheerder Fidelity Investments, in een nieuw rapport gepubliceerd op 29 juli.

Oppotmiddel

- Advertentie -

Ria Bhutoria, hoofd van onderzoek bij Fidelity, stelde het rapport op en interviewde een aantal bekende figuren uit de industrie met de vraag hoe investeerders naar bitcoin kijken. In het rapport, genaamd ‘Bitcoin: An Aspirational Store of Value,’ concludeert ze het volgende:

Veel beleggers beschouwen Bitcoin als een ambitieus oppotmiddel omdat het deze eigenschappen heeft, maar het is nog niet algemeen aanvaard als zodanig.

John Pfeffer van Pfeffer Capital LP voegt daar het volgende aan toe:

De meeste mensen in de wereld zien bitcoin nog niet als digitaal goud. Zodra mensen het op een andere manier zien, zal de prijs zich aanpassen.

Volatiliteit

Bhutoria meldt dat de beruchte volatiliteit van bitcoin wellicht juist helpt om de aandacht van investeerders te trekken:

Het lichtpuntje van de volatiliteit van bitcoin, althans in de begindagen, is dat het een katalysator is die aandacht, ontwikkeling en innovatie aantrekt.

Schaarste

Verder meldt het rapport dat de schaarste van bitcoin een van de hoofdfactoren is die de cryptocurrency zo aantrekkelijk maakt als oppotmiddel:

Schaarste is het belangrijkste kenmerk dat wordt aangehaald met betrekking tot een goed oppotmiddel, aangezien het essentieel is om te beschermen tegen de waardevermindering op lange termijn. Een van de meest nieuwe innovaties van bitcoin is de onvergetelijke digitale schaarste.

Quantitative Easing

Volgens Bhutoria zal de huidige financiële situatie in de wereld leiden tot een hogere mate van adoptie van cryptocurrencies als bitcoin:

De onbekende gevolgen van een record lage rente, ongekende niveaus van wereldwijde monetaire en fiscale stimulering en deglobalisatie dragen allemaal bij aan de bewustzijn en adoptie van bitcoin. Langetermijnfactoren zijn onder meer de ‘langzame en gestage’ inflatie en de grote vermogensoverdracht naar de millennial generatie die een positieve mening hebben over digitale activa.

De huidige situatie vloeit voort uit het feit dat centrale banken massaal geld printen ter ondersteuning van de economie vanwege het coronavirus en dat komt bitcoin ten goede. Zoals John Vincent van Wakem Capital Management zegt:

Je hebt geen diploma nodig om te begrijpen dat het aantal dollars net is verdubbeld terwijl het aanbod van BTC net is gehalveerd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.293,77 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.293,77 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...