Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2019 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2019 18:47

Nieuwe aan Bitcoin gekoppelde stablecoin lanceert op Ethereum-blockchain

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wrapped Bitcoin Ethereum WBTC

Wrapped Bitcoin (WBTC), een nieuwe stablecoin op het Ethereum-netwerk die gekoppeld is aan Bitcoin (BTC), is gelanceerd op 31 januari, zo meldt de officiële website van de cryptocurrency.
Wrapped Bitcoin is een stablecoin die 1:1 gekoppeld is aan Bitcoin. Tevens betreft het een ERC-20 token wat inhoudt dat de WBTC op het Ethereum netwerk draait. Dat maakt het mogelijk om Bitcoin-gebaseerde transacties uit te voeren op een andere blockchain. Ook maakt het de weg vrij voor nieuwe applicaties en toepassingen als smart contracts.
De nieuwe stablecoin is ontwikkeld in samenwerking met Kyber, Ren en BitGo. BitGo kondigde de ontwikkeling van WBTC in oktober vorig jaar al aan. Tevens kondigde toen grote spelers als Goldman Sachs en Mike Novogratz van Galaxy Digital aan dat zij $15 miljoen in BitGo hadden geïnvesteerd.
In een blog schrijft Benedict Chan, CTO van BitGo, het volgende over WBTC:

De token zal de stabiliteit en waarde van Bitcoin naar het uitgestrekte ecosysteem van gedecentraliseerde toepassingen van Ethereum brengen.

WBTC-gebruikers kunnen Bitcoin gebruiken in een breed scala van nieuwe gedecentraliseerde use cases, waaronder gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), als onderpand voor stablecoins of leningen, voor betalingen en flexibele smart contracts binnen het ecosysteem van Ethereum.

Hoewel Bitcoin volatiel is vergeleken met de Amerikaanse dollar, waar de meeste stablecoins aan gekoppeld zijn, is deze alsnog veel stabieler dan de meeste andere cryptocurrencies. Koersgegevens staan al op CoinMarketCap en de prijs van WBTC ligt op het moment van schrijven op $3.475, net iets boven de waarde van Bitcoin (BTC). Er zouden al 72,4214 WBTC op het Ethereum-netwerk staan.
Er worden steeds meer stablecoins aangekondigd. Gisteren kondigde GunBroker.com, de grootste veilingwebsite voor wapens, aan dat zij de nieuwe stablecoin, genaamd FreedomCoin, toegevoegd heeft als betaalmogelijkheid op haar website.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie