Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2019 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2019 17:27

's Werelds grootste veilingsite voor wapens gebruikt nieuwe ‘FreedomCoin’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
freedomcoin gunbroker icox

GunBroker.com, de grootste website ter wereld voor wapenveiling, voegt cryptocurrency toe als betaalmogelijkheid in de vorm van een nieuwe stablecoin genaamd FreedomCoin, zo meldt een persbericht op 29 januari.
De FreedomCoin is ontwikkeld door blockchain-bedrijf ICOx Innovations op de BitRail infrastructuur en is een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Volgens het persbericht voldoet de munt aan Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) eisen.

Dit is een van de eerste gevallen, waarvan ik op de hoogte ben, waar een conforme cryptocurrency de andere kostbare en tijdrovende betalingsopties echt kan vervangen, wat voor de gebruikers van GunBroker buitengewoon waardevol is. Met honderden miljoenen dollars die elk jaar op GunBroker.com worden verhandeld, kan dit mogelijk de meest in de detailhandel verwerkte cryptocurrency in de VS worden.

Aldus Bruce Elliot, president van ICOx Innovations. GunBroker.com is volgens het persbericht de grootste website ter wereld in de verkoop van vuurwapens. De site heeft zo’n 4,7 miljoen klanten en verwerkt jaarlijks zo’n $600 miljoen in transacties. CEO en CTO van Gunbroker.com, Steve F. Urvan, zegt in het persbericht:

Iedereen die wel eens een vuurwapen heeft gekocht, weet hoe moeilijk het kan zijn om met traditionele creditcardbedrijven en andere financiële instellingen om te gaan. Dankzij ICOx en BitRail kunnen we dit probleem nu vrijwel elimineren en een heel nieuw segment van liefhebbers van wapens en buitenactiviteiten blootstellen aan de wereld van digitale betalingen.

Stablecoins beginnen steeds populairder te worden. Bitspark kondigde gisteren aan de eerste stablecoin te hebben gelanceerd die gekoppeld is aan de Hong Kong dollar. De Winklevoss-tweeling kondigde in september hun eigen stablecoin aan: de Gemini dollar. Facebook zou naar verluidt ook aan een eigen stablecoin werken voor betalingen in WhatsApp.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie