Rico Engelbarts
18/10/2018 19:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2018 19:50

Goldman Sachs en Mike Novogratz stoppen $15 miljoen in BitGo

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Goldman_sachs_en_mike_novogratz_stoppen_15_miljoen_dollar_in_bitgo

Goldman Sachs en voormalig partner en CEO van Galaxy Digital, Michael Novogratz, investeren samen $15 miljoen in cryptocurrency-custodian BitGo, zo meldt Bloomberg.
Deze $15 miljoen brengt de series B fondsenwerving van BitGo op $58,5 miljoen. Dat brengt de totale fondsenwerving op zo’n $70 miljoen. De werving is ter ondersteuning van het doel van BitGo om een $1 biljoen crypto-wallet te beheren. Mike Belshe, CEO van BitGo, zegt:

Niemand is in een betere positie dan BitGo om institutionele investeerders te dienen die cryptocurrencies en digitale valuta willen verhandelen. Dat is waarom we ons erop richten om erachter te komen wat nodig is om een biljoen dollar veilig te stellen. De markt is er nog niet, maar het is onze taak om als eerste klaar te staan.

BitGo werd in 2013 opgericht. Het blockchain-bedrijf biedt een crypto-wallet dienst aan, waarbij keys worden verdeeld over een aantal eigenaren om het risico verspreid te beheren. BitGo zegt dat het diensten biedt voor meer dan 95 tokens en dat zij al $2 miljard in vermogen beheert. Vorige maand kreeg het bedrijf toestemming van de South Dakota Division of Banking om te dienen als gereguleerde storage (bewaring) voor institutionele investeerders.

Als je in een andere activaklasse investeert, maak je je waarschijnlijk geen zorgen over het feit dat het activa gewoon verdwijnt, maar deze mensen hebben nog steeds die angst. Om cryptocurrencies hun volledige potentieel te laten bereiken, moeten we dat overwinnen.

Aldus Mike Belshe. Ondersteuning van twee grote Wall Street namen zou veel kunnen betekenen als het gaat om het wegnemen van angst. Rana Yared, algemeen directeur bij Goldman Sachs, zegt:

Grotere institutionele participatie in de digitale activa markten vereist veilige en gereguleerde custody solutions (bewaring). We zijn onder de indruk van BitGo’s product, unieke diensten en het managementteam. We beschouwen onze investering in BitGo als een geweldige kans om bij te dragen aan de evolutie van deze kritieke marktinfrastructuur.

Miljardair en Bitcoin-bull Mike Novogratz gaf ook zijn commentaar:

Institutionele beleggers beseffen geleidelijk dat digitale valuta een game changer wordt en ze willen meedoen. We zijn onder de indruk van BitGo’s team van wereldklasse, hun diepgaande technische kennis van digitale valuta en hun vermogen om institutionele kwaliteitsproducten te leveren aan investeerders. Ons team is verheugd BitGo te ondersteunen bij het aangaan van deze volgende fase van groei.

Novogratz was onlangs nog zeer positief over Fidelity Investments die tevens custody solutions voor institutionele investeerders gaat invoeren. Volgens Novogratz zijn dit soort oplossing nodig om institutionele investeerders naar de crypto-markt te trekken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie