Kevin Schijven Kevin Schijven
24/01/2021 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2021 19:22

Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

Valkyrie Digital Assets heeft op vrijdag een aanvraag ingediend voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).
https://twitter.com/jeffkilburg/status/1353106120131403777
Een bitcoin-ETF is een beursgenoteerd financieel product die via een tracker de prijs van bitcoin volgt. Al jaren gaat het verhaal rond in de markt dat een dergelijke ETF eindelijk de institutionele investeerders naar de markt zou aantrekken.
Echter heeft de SEC tot dusver alle aanvragen afgewezen. Desondanks zijn enkele institutionele investeerders al gearriveerd. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd dan wordt de Valkyrie Bitcoin Fund genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE).
Coinbase Custody zou dan dienen als bewaardienst, of custodian, voor het fonds. Valkyrie Digital Assets is onderdeel van Valkyrie Investments, een relatief onbekende vermogensbeheerder uit Dallas.
Begin dit jaar diende ook VanEck opnieuw zijn aanvraag voor een bitcoin-ETF in. Het bedrijf trok deze aanvraag in 2019 toen de kans op slagen zeer klein leek te zijn. VanEcks ETF zou op de Cboe BZX Exchange worden genoteerd.
De cryptocurrency industrie is de afgelopen tijd weer optimistischer geworden over een eventuele goedkeuring. Dat komt omdat Gary Gensler waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de SEC wordt en die lijkt een vriendelijke houding tegenover crypto te hebben dan zijn voorganger.
Toch vrezen enkele bitcoin fondsen dat een bitcoin-ETF wellicht een klap voor hen kan zijn, zoals Brett Messing, COO van SkyBridge Capital, onlangs zei. Ook speculeerde recentelijk JPMorgan dat een ETF de prijs van bitcoin tijdelijk omlaag kan duwen doordat het een klap zou zijn voor het bitcoin fonds van Grayscale.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie