Ivo Melchers Ivo Melchers
06/06/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 11:00

Nieuwe Bitcoin Ordinals update: dit verandert er

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) Ordinals heeft zich in korte tijd uit laten groeien tot een zeer gevestigde naam binnen het Bitcoin ecosysteem. Door data toe te voegen aan individuele satoshi’s, ook wel inscripties genoemd, is het mogelijk om non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens te creëren en te verhandelen om de Bitcoin blockchain. Het netwerk telt inmiddels al meer dan 10 miljoen van deze inscripties en de nieuwe dienst lijkt zich, ondanks de enige onenigheid binnen de community, niet meer weg te slaan uit het ecosysteem.

Terwijl steeds meer crypto-investeerders zich wagen aan de innovatie op het netwerk, blijven ontwikkelaars ook druk bezig om de dienst te blijven verbeteren. Het Ordinals protocol is inmiddels geüpgraded tot versie 0.6.0, maar wat is er precies veranderd?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe Bitcoin Ordinals update

Op 4 juni maakten ontwikkelaars, waaronder Twitter-gebruiker Raphjaph, bekend dat het protocol een upgrade is ondergaan wat de eerste stap zou zijn in het indexeren van de voorheen niet-herkende inscripties.

Om wat meer context te geven: een deel van de totale stapel aan inscripties worden ‘vervloekt’ genoemd. De term vervloekte inscripties verwijst naar de niet-herkende activa die zijn gemaakt door onjuist gebruik of opzettelijk misbruik van opcodes om inscripties te maken. Deze vervloekte inscripties worden momenteel niet geïndexeerd en dus tevens niet geïdentificeerd door Ordinals.

Door de nieuwe update worden specifieke soorten voorheen ongeldige inscripties geïndexeerd als normale positieve inscripties.

Meer dan 70.000 bestaande maar ongeldige inscripties zullen nu worden ondersteund, wat betekent dat ze verhandelbaar worden zodra de markplaatsen upgraden naar de nieuwe versie van het Ordinals protocol.

NFT’s en tokens op Bitcoin:

Het is inmiddels alweer meer dan vier maanden geleden sinds de mogelijkheden van Bitcoin uitgebreid werden door de komst van Ordinals. Inmiddels zijn er massaal NFT’s en tokens gelanceerd op het netwerk en plukken de miners er de vruchten van. Volgend data van Dune hebben de inscripties in totaal 45,5 miljoen dollar aan transactiekosten opgeleverd, wat uiteindelijk onderdeel is van de miner-inkomsten.

De enorme hype van enkele weken geleden is inmiddels gaan liggen, maar dit is allesbehalve een reden tot zorg. Het aantal inscripties blijft namelijk nog steeds toenemen én de ontwikkeling van het protocol blijft zich dus ook gewoon doorzetten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie