Kevin Schijven Kevin Schijven
18/08/2019 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2019 14:00

Nieuwe grote bitcoin (BTC) transacties mogelijk gekoppeld aan Chinese ponzifraude

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe grote bitcoin (BTC) transacties mogelijk gekoppeld aan Chinese ponzifraude

Op zaterdag 17 augustus hebben plotseling vier grote bitcoin (BTC) transacties plaatsgevonden. Dat viel Whale Alert, een Twitter-account dat grote cryptocurrency-transacties bijhoudt, op.
De bitcoin transacties werden alle vier om ongeveer dezelfde tijd uitgevoerd. De eerste was voor 6.000 BTC ter waarde van $62 miljoen, de tweede was voor $5.000 BTC ter waarde van $52 miljoen, de derde voor $7.000 BTC ter waarde van $72 miljoen en de laatste was voor 4.923 BTC ter waarde van $52 miljoen.
In totaal is er dus 22.923 BTC overgemaakt ter waarde van zo’n $237 miljoen. Whale Alert schrijft op Twitter dat het vermoedt dat PlusToken achter de transacties zit, al is dat nog niet bevestigd:


PlusToken is het bedrijf achter de gigantische Chinese Ponzi scam waar Crypto Insiders een aantal dagen geleden over rapporteerde. Het viel investeerder Dovey Wan op dat PlusToken constant BTC aan het dumpen was wat eventueel de reden is voor de recente koersdaling van bitcoin.
De Chinese politie pakte een deel van het team een maand geleden op. PlusToken had ruim $3 miljard aan cryptocurrencies buitgemaakt door enorm hoge rendementen aan investeerders te beloven. Het zou veruit de grootste scam in de cryptocurrency-markt tot nu toe zijn.
Volgens Sid Sekhar, medeoprichter van TokenAnalist, werden de adressen die Dovey Wan opvielen (nog) niet gebruikt om BTC bij cryptocurrency-exchanges te dumpen en kan de scam dus niet de reden zijn voor de recente koersdaling. Sekhar en Wan hebben op het moment van schrijven beide nog niet gereageerd op deze grote nieuwe transacties.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie