Nieuwe richtlijnen Amerikaanse justitie: ‘Bitcoin (BTC) en crypto kunnen samenleving fundamenteel veranderen’

De US Attorney General (AG), de Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) op 8 oktober:

In het document, genaamd Cryptocurrency: An Enforcement Framework, worden voornamelijk de mogelijke gevaren omtrent de crypto-markt beschreven. Het Amerikaanse minister van Justitie (DoJ) erkent potentie van de technologie, maar beweert dat deze vooral misbruikt wordt voor illegale doeleinden.

Cryptocurrency is een technologie die de manier waarop mensen met elkaar omgaan en hoe we de samenleving organiseren fundamenteel kan veranderen. Ervoor zorgen dat het gebruik van deze technologie veilig is en onze openbare veiligheid of onze nationale veiligheid niet in gevaar brengt, is van vitaal belang voor Amerika en zijn bondgenoten.

Aldus Barr. Volgens het document worden cryptocurrencies vooral gebruikt voor het aanschaffen van illegale goederen, voor de ondersteuning van terrorisme, voor witwaspraktijken, belastingontduiking, fraude, chantage en afpersing.

Dat deze illegale activiteiten nog veel meer met fiatvaluta worden uitgevoerd, wordt natuurlijk niet benoemd, noch het feit dat transacties op de blockchain juist gemakkelijker zijn te volgen dan met contant geld.

Ondanks het relatief korte bestaan speelt cryptocurrency-technologie inderdaad een rol bij veel van de belangrijkste criminele en nationale veiligheidsbedreigingen waarmee de Verenigde Staten worden geconfronteerd.

Het document is opgesplitst in drie secties. Het eerste gedeelte gaat over de technologie en hoe deze illegaal gebruikt wordt, het tweede deel over de wetgeving en de toezichthouders, en het derde deel over de uitdagingen en mogelijke strategieën om deze problemen op te lossen.

Om de openbare veiligheid te bevorderen en de nationale veiligheid te beschermen, zullen alle belanghebbenden, van de particuliere sector tot regelgevende instanties, gekozen functionarissen en individuele gebruikers van cryptocurrency, maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat cryptocurrency niet wordt gebruikt als een platform voor illegaliteit. Inderdaad, om cryptocurrency zijn echt transformatieve potentieel te laten realiseren, is het absoluut noodzakelijk dat deze risico’s worden aangepakt.

Vooral zogeheten privacy coins worden bekritiseerd. Altcoins als zcash (ZEC), monero (XMR) en dash (DASH) zouden volgens het document namelijk zeer indicatief zijn van mogelijk crimineel gedrag.

De laatste tijd treden steeds meer overheidsinstanties weer hard op tegen de crypto-markt. De bovenstaande publicatie volgt na de aanklacht van cryptocurrency-exchange BitMEX door de DoJ en de SEC. Ook John McAfee werd onlangs opgepakt.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.401,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.680,90 Kopen
2
Litebit
€26.709,10 Kopen
3
SATOS
€26.866,80 Kopen
Meer nieuws

Tether bank CEO ontkent dat USDT stablecoin niet genoeg reserves heeft

Hoe Tether zijn USDT stablecoin ondersteunt is vaker onderwerp van discussie geweest in de cryptocurrency sector. Stablecoins zijn crypto's die gekoppeld zijn aan de...

Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000 als instituties blijven kopen, zegt SkyBridge Capital COO

Volgens Brett Messing, COO van SkyBridge Capital, kan de prijs van bitcoin (BTC) boven de $500.000 uitstijgen zo lang het geen niche activa blijft: “Bitcoin...

Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen?

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van financieel adviesbureau Aite Group, uitgevoerd in opdracht van handelsplatform eToro, kan de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar maar...

Bitcoin (BTC) crash het gevolg van Chinese miners? Deze data toont een interessant beeld

Bitcoin (BTC) traders werden gisteren opgeschrikt door een behoorlijke correctie. De koers zakte binnen 24 uur tijd meer dan 20% onderuit en vanaf de all-time high (ATH) was...

Bitcoin (BTC) koers onderuit door ‘double-spend’ aanval of was het ‘FUD?’

Gisterenavond ging in de media plotseling een verhaal rond dat een zogeheten ‘double-spend attack’ plaatsvond op het bitcoin (BTC) netwerk. Echter blijkt dat helemaal...

Bitcoin (BTC) koers zet de daling in tot onder de $30.000, stock-to-flow model blijft intact

Het ging gisterochtend opeens even heel hard! De cryptocurrency koersen, waaronder de bitcoin (BTC) prijs, daalden in hoog tempo af naar prijsniveaus die we...