Kevin Schijven Kevin Schijven
08/10/2020 13:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2020 13:27

Bitcoin exchange BitMEX gooit het roer om, CEO Arthur Hayes en CTO Samuel Reed treden per direct af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin exchange BitMEX gooit het roer om, CEO Arthur Hayes en CTO Samuel Reed treden per direct af

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

BitMEX, een grote cryptocurrency-exchange voor derivaten, werd vorige week plotseling aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Vier van de oprichters, waaronder CEO Arthur Hayes, worden geconfronteerd met strafrechtelijke vervolging, en CTO Samuel Reed is reeds opgepakt.
Op 8 oktober kondigt BitMEX in een blogartikel een complete verandering van het bestuur van de 100x Group aan, de eigenaren van de BitMEX beurs. Hayes en Reed zijn inmiddels al afgetreden, ook medeoprichter Ben Delo treedt af, en Greg Dwyer neemt verlof.  De wijzigingen in het leiderschap gaan onmiddellijk van kracht.


Vivien Khoo, COO van de 100x Group, wordt de nieuwe interim CEO van BitMEX, en Ben Radclyffe, commercieel directeur, krijgt extra bevoegdheden. David Wong, voorzitter van de 100x Group, meldt het volgende erover:

Deze veranderingen in ons uitvoerend leiderschap betekenen dat we ons kunnen concentreren op onze kernactiviteit: het bieden van superieure handelsmogelijkheden voor al onze klanten via het BitMEX-platform, terwijl we de hoogste normen van corporate governance handhaven.

We hebben een uitzonderlijk senior leiderschapsteam dat goed geplaatst is om de groei en ontwikkeling van de 100x Group voort te zetten, inclusief de voltooiing van het BitMEX-gebruikersverificatieprogramma. Het is voor ons ‘business as usual’ en we danken alle klanten voor hun voortdurende steun.

De koers van bitcoin (BTC) ontving op 1 oktober een behoorlijke klap toen nieuws omtrent de BitMEX aanklacht naar buiten kwam. Het nieuws veroorzaakte paniek op de markt, de koers daalde met meer dan 3% in een uur en investeerders vrezen voor verdere gevolgen.
Ondertussen halen steeds meer investeerders hun bitcoin van het platform af. Volgens analysebedrijf Glassnode is al meer dan 45.000 BTC het handelsplatform uitgestroomd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie