Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin exchange BitMEX gooit het roer om, CEO Arthur Hayes en CTO Samuel Reed treden per direct af

BitMEX, een grote cryptocurrency-exchange voor derivaten, werd vorige week plotseling aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Vier van de oprichters, waaronder CEO Arthur Hayes, worden geconfronteerd met strafrechtelijke vervolging, en CTO Samuel Reed is reeds opgepakt.

Op 8 oktober kondigt BitMEX in een blogartikel een complete verandering van het bestuur van de 100x Group aan, de eigenaren van de BitMEX beurs. Hayes en Reed zijn inmiddels al afgetreden, ook medeoprichter Ben Delo treedt af, en Greg Dwyer neemt verlof.  De wijzigingen in het leiderschap gaan onmiddellijk van kracht.

- Advertentie -

Vivien Khoo, COO van de 100x Group, wordt de nieuwe interim CEO van BitMEX, en Ben Radclyffe, commercieel directeur, krijgt extra bevoegdheden. David Wong, voorzitter van de 100x Group, meldt het volgende erover:

Deze veranderingen in ons uitvoerend leiderschap betekenen dat we ons kunnen concentreren op onze kernactiviteit: het bieden van superieure handelsmogelijkheden voor al onze klanten via het BitMEX-platform, terwijl we de hoogste normen van corporate governance handhaven.

We hebben een uitzonderlijk senior leiderschapsteam dat goed geplaatst is om de groei en ontwikkeling van de 100x Group voort te zetten, inclusief de voltooiing van het BitMEX-gebruikersverificatieprogramma. Het is voor ons ‘business as usual’ en we danken alle klanten voor hun voortdurende steun.

De koers van bitcoin (BTC) ontving op 1 oktober een behoorlijke klap toen nieuws omtrent de BitMEX aanklacht naar buiten kwam. Het nieuws veroorzaakte paniek op de markt, de koers daalde met meer dan 3% in een uur en investeerders vrezen voor verdere gevolgen.

Ondertussen halen steeds meer investeerders hun bitcoin van het platform af. Volgens analysebedrijf Glassnode is al meer dan 45.000 BTC het handelsplatform uitgestroomd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.145,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.145,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...