Shane Kuijpers
24/02/2022 15:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2022 15:14

Oekraïne is verder met bitcoin adoptie dan Rusland

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oekraïne is verder met bitcoin adoptie dan Rusland

Foto: artjazz/Shutterstock

Het zal niemand ontgaan zijn, het Rusland van president Vladimir Poetin is buurland Oekraïne binnengevallen. Het gaat om een grootschalige aanval waarbij al tal van explosies en schietpartijen hebben plaatsgevonden. Oekraïne ligt dus onder vuur, maar op één vlak lijkt Oost-Europese land wel een streepje voor te hebben. Oekraïne is financieel innovatiever gebleken dan Rusland, daar men een stuk verder is met bitcoin (BTC) adoptie.

Oekraïne heeft recent nog een crypto-wet aangenomen, waardoor bitcoin legaal is in het land. De wet werd aangenomen te midden van de op dat moment al hoog opgelopen spanningen tussen Oekraïne en Rusland. Het land van president Volodymyr Zelensky hoopt met de nieuwe wetgeving onder andere meer bedrijven en investeerders naar zich toe te trekken.

In Rusland wordt ook gesproken over een crypto-wetgeving. Daar is het echter nog niet zo ver. Gezien de huidige situatie zal een beslissing nog wel even op zich laten wachten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin adoptie in Oekraïne 

Zoals gezegd is bitcoin adoptie in Oekraïne verder ontwikkeld dan in het naastgelegen Rusland. Het legaliseren van bitcoin en andere cryptocurrencies moet (in de toekomst) zorgen voor meer buitenlandse investeerders. Daarnaast heeft Oekraïne een behoorlijke groep softwareontwikkelaars die klaar zijn om blockchain technologie verder te ontwikkelen. Nederlands ICT-bedrijf Daxx liet vorig jaar al weten dat Oekraïne de op een na grootste ICT-outsourcingsmarkt heeft in Centraal – en Oost-Europa. Bovendien staat het land op plek 5 wat betreft beste softwareontwikkelaars wereldwijd. Dat zal er mede voor zorgen dat het land behoorlijke stappen kan zetten op het gebied van blockchain en crypto. 

Veel crypto transacties

In een rapport van The New York Times van afgelopen november werd duidelijk dat er in Oekraïne meer crypto transacties worden verwerkt dan transacties met de nationale munteenheid, de Oekraïense grivna. Volgens het rapport gaat het om $150 miljoen aan cryptocurrencies wat dagelijks verhandeld wordt. Op jaarbasis gaat er zo’n $8 miljard aan crypto Oekraïne in en uit.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie