Timo Bult Timo Bult
18/02/2022 13:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2022 13:44

Oekraïne neemt crypto-wet aan en legaliseert bitcoin

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Oekraïne neemt crypto-wet aan en legaliseert bitcoin

Foto: Nata.dobrovolskaya/Shutterstock

Te midden van de oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland is er toch nog wat positief crypto nieuws te vinden! Het Oekraïense parlement heeft namelijk officieel de wet voor virtuele activa aangenomen. De wet maakt cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) officieel legaal in het land.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto wet eerst nog afgekeurd

De nieuwe wet werd deze week aangenomen en maakt het voor inwoners onder andere mogelijk om inkomen uit crypto op te geven bij de belastingdienst. Het ministerie van Digitale Transformatie zegt over de wet:

“Het Oekraïense parlement heeft, in overeenstemming met de voorstellen van de president, de wet “Voor Virtuele Activa” aangenomen. Dit betekent dat Oekraïners hun inkomen in virtuele activa kunnen aangeven, banken rekeningen kunnen openen voor cryptobedrijven en Oekraïense crypto-exchanges zullen legaal werken.”

Een vergelijkbare wet werd al in oktober vorig jaar aangenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky sprak toen echter zijn veto uit. De versie van de wet stelde namelijk voor om een nieuwe toezichthoudende instantie op te richten voor crypto. Daar was echter geen budget voor en dus keurde Zelensky het destijds af.

Crypto helpt Oekraïne in digitale transformatie

Oekraïne hoopt met de wet meer investeerders en bedrijven aan te trekken. Crypto is een snelgroeiende industrie waar veel kansen liggen. Oekraïne, dat uiteraard nog flink aan het ontwikkelen is als land, kan de instroom van crypto-geld goed gebruiken. De minister van Digitale Transformatie, Mykhailo Fedorov, zegt over het nieuws:

“Oekraïne staat al in de top-5 van landen op het gebied van cryptocurrency-gebruik. Vandaag hebben we weer een stap voorwaarts gemaakt: het parlement heeft de wet op virtuele activa aangenomen! Hierdoor worden crypto-wisselaars en cryptocurrencies gelegaliseerd, en kunnen Oekraïners hun activa beschermen tegen mogelijk misbruik of fraude.”

Advertentie

Bitcoin koers reactie blijft uit

Een grote reactie van de bitcoin koers blijft vooralsnog uit. Wel steeg de koers vandaag iets, maar of dat met dit nieuws te maken heeft is onduidelijk. De wet zorgt er bijvoorbeeld niet voor dat er opeens een grote hoeveelheid nieuw geld de markt instroomt. Wel is het naar verwachting een positieve stap voor de toekomst in de wereldwijde adoptie van crypto.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie