Kevin Schijven Kevin Schijven
24/02/2022 10:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2022 10:09

Bitcoin koers daalt hard door Russische inval Oekraïne

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt hard door Russische inval Oekraïne

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is een zwarte dag voor de meeste financiële markten en wellicht zelfs voor de mensheid. De Russische president Vladimir Poetin escaleert de situatie in Oekraïne nog sneller dan verwacht. Veel mensen roepen zelfs dat de oorlog officieel is begonnen.

Afgelopen nacht had Poetin in een nieuwe toespraak zeer dreigende woorden over voor iedereen die hem in de weg zou staan, terwijl hij massaal troepen over de grens stuurde. Ditmaal was het onder het mom van een zogenaamde “speciale militaire operatie,” gisteren was het nog een “vredesmissie” en afgelopen week beweerde Poetin nog dat hij helemaal niets van plan was.

De invasie zorgt wederom voor veel paniek. Mensen ontvluchten Oost-Oekraïne, halen hun geld van de bank en trekken hun investeringen uit risicovolle activa. De prijs van olie en goud stijgen hard, maar de meeste aandelenmarkten kleuren dieprood:

Bitcoin naar $95.000 en ethereum naar $5.000 voor eind van het jaar?
Bitcoin naar $95.000 en ethereum naar $5.000 voor eind van het jaar?

Bitcoin koers krijgt flinke klap

Ook de cryptocurrency markt krijgt weer een klap en bitcoin (BTC) zakte vannacht hard. De bitcoin koers leek gisterenochtend nog even de angst op de markt van zich af te schudden en begon toen iets te herstellen. Vlak boven de $39.000 werd echter de weerstand al te groot en bitcoin begon vervolgens weer te dalen. De koers zakte de rest van de dag gestaag, kwam afgelopen nacht bij $37.000 aan en leek daar support te vinden.

Toen hield Poetin echter zijn dreigende toespraak en kwamen berichten naar buiten over de verdere escalatie in Oekraïne. Bitcoin maakte vervolgens een flinke duik en tikte vanochtend een dieptepunt van $34.500 aan. Het is de laagste prijs sinds de dip naar $33.000, precies een maand geleden. Vanochtend kon de koers een klein herstel maken en stijgt op het moment van schrijven naar $35.700 op Binance en €31.700 op Bitvavo. Daarmee staat de koers alsnog 8,5% in de min ten opzichte van 24 uur geleden en 20% ten opzichte van een week geleden.

Door de onzekere situatie is een verdere daling van de koers niet uitgesloten. Het is mogelijk dat bitcoin weer steun vindt bij de $33.000, anders zien we wellicht zelfs een hertest van het gebied tussen $28.000 en $30.000, zoals afgelopen zomer.

De richting van de markt wordt momenteel vooral bepaald door macro-economische ontwikkelingen. Daardoor hebben technische analyses en zogenaamde on-chain gegevens een minder voorspellende waarde dan normaliter.

De meeste analisten hebben daarom ook geen nieuwe grafieken voor ons. Daar komt bij dat deze situatie voor een grote groep mensen nog veel angstaanjagender is dan alleen voor onze portemonnee. Uit respect voor de onschuldige burgers in Oekraïne, sluiten we ons daar bij aan. Ons medeleven gaat naar hen uit. Voor investeerders is het vooral belangrijk om nu niet in de paniek te schieten en aan risicobeheer te doen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie