Roy van Krieken Roy van Krieken
12/01/2022 20:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 20:35

OKCoin CEO noemt bitcoin prijs van $100.000 ‘geen probleem’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
OKCoin CEO noemt bitcoin prijs van $100.000 ‘geen probleem’

Foto: Ink Drop/Shutterstock

De CEO van de grote crypto exchange OKCoin, Hong Fang, heeft onlangs een interview met CNBC aangegeven dat zij verwacht dat bitcoin (BTC) in de toekomst nog enorm kan stijgen. Hoewel de koers van de grootste cryptocurrency op dit moment in een dal zit, verwacht Hong dat een prijs van $100.000 absoluut haalbaar is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

$100.000 per BTC

Fang gaat er vanuit dat vroeg of laat bitcoin de magische mijlpaal van $100.000 zal doorbreken. Om dit te bereiken zullen de huidige fundamentals van het Bitcoin netwerk wel in stand moeten blijven zonder al te grote veranderingen.

Daarnaast geeft zij toe dat het erg moeilijk is om te voorspellen wanneer bitcoin precies dit prijspunt zal bereiken. Door de hoge volatiliteit in de crypto markten en het feit dat er steeds meer gewaagde concurrenten van bitcoin in de markt opduiken is het praktisch onmogelijk om datum aan de mogelijke koers van $100.000 te koppelen.

“Ik geloof nog steeds dat het $100.000 prijspunt redelijk is, maar de timing kan wat ontsnappend zijn omdat we overgelaten zijn aan de marktdynamieken. […] De keerzijde is dat er een hoop activa strijden voor kapitaal binnen het crypto ecosysteem. Er zijn een hoop zaken aan de gang op de korte termijn, maar op de lange termijn geloof ik nog altijd dat $100.000, of zelfs hoger, geen probleem zou moeten zijn.”

Bullish voorspellingen

Fang is niet bepaald de enige analist met een dergelijk bullish standpunt. Veel analisten en instituties voorspellen dat in de komende jaren bitcoin waarschijnlijk de $100.000 wel zal gaan aantikken.

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs liet onlangs nog weten dat zij een dergelijke bitcoin prijs verwachten indien bitcoin in staat is om een deel van het marktaandeel van goud af te pakken.

Ook Bloomberg analist Mike McGlone roept al enige tijd dat in 2022 bitcoin eindelijk een zescijferige prijs kan behalen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie